admin
admin Post 2 mrt 2018

6 dingen waar je op moet letten als je een nieuwe bril koopt

Ga je een nieuwe bril kopen? Dan weet je misschien niet waar je op moet letten als je in de winkel bent. Maar met deze tips ga je voorbereid op pad, zodat je sowieso de perfecte bril scoort.

1. Vraag jezelf af waar je de bril voor nodig hebt

Als je op de bus staat te wachten en je kunt maar niet zien welke bus het is (is het nou lijn 13 of 18, of toch 15?) of als je altijd enorme hoofdpijn hebt als je achter je laptop zit, is het misschien tijd voor een bril. Geef aan bij de opticien of optometrist waar je precies last van hebt.

Maar geef ook aan wanneer je je bril wil dragen. Als je een extra bril wil om af te wisselen met je contactlenzen bijvoorbeeld zijn er weer andere dingen om rekening mee te houden dan wanneer je een bril zoekt die je alleen draagt achter je computer.

Na de oogmeting kies je samen met de opticien een bril uit die het beste bij jouw situatie past. Hij of zij zal je ook veel vragen stellen, om zo samen tot de perfecte bril te komen. Zo weet je zeker dat je de juiste bril koopt.

nieuwe bril

2. De vorm van je gezicht

Als je een bril uitzoekt, wil je natuurlijk dat ‘ie jou een nog prachtiger mens maakt dan je al bent. Let daarom zeker op de vorm van je gezicht als je een montuur gaat uitzoeken. Voor ieder gezicht is er een mooie bril te vinden.

Mensen met een rond gezicht staat een hoekig montuur vaak het mooist. Terwijl mensen met een hoekig gezicht juist stralen met een rond montuur. Als je een ovaal gezicht hebt, heb je geluk, want dan staat elk montuur jou eigenlijk wel.

Neem altijd iemand mee die je goed kent als je een bril kiest. Je lover, bestie of moeder. Zij kunnen zeggen of de bril ‘jou’ is. En laat je ook altijd adviseren in de winkel wat goed staat.

nieuwe bril

3. De kleur van het montuur

Zoals een gele of paarse trui niet iedereen staat, zo is het ook met een bril. Sommige kleuren laten je stralen en door andere kleuren lijk je juist heel bleek of grauw.

Je wil natuurlijk een bril die past bij de kleur van je huid, haar en ogen. Let daarom zeker op de kleur van het montuur als je een bril gaat uitkiezen.

Bedenk van tevoren ook wat voor kleur kleding er hoofdzakelijk in je kast hangt. Dan kun je je bril daarbij matchen.

4. Wat de trends zijn

Als je iemand ontmoet, kijk je vaak als eerst naar de ogen. Of naar de bril, als je een brildrager bent. En je wil natuurlijk wel een beetje hip voor de dag komen met je nieuwe montuur. Kijk daarom voor je bezoekje aan de brillenwinkel wat de trends zijn. Zo stap je voorbereid de winkel in.

Om je vast een voorproefje te geven van de brillentrends voor 2018: dit jaar zijn transparante modellen het helemaal. Ook vintage modellen zijn dit jaar hot.

Een bril wordt steeds meer een mode-accessoire in plaats van alleen een ding om scherp door te zien. Vinden we eigenlijk super leuk. Want hoe nice zou het zijn om bij verschillende outfits een bijpassende bril te hebben?

nieuwe bril

5. Let op wat voor glazen je nodig hebt

Je denkt misschien, ‘dat zoeken ze in de winkel maar uit’, maar het is toch slim om hier een tikkie over na te denken en dit te bespreken met de opticien of optometrist.

Er zijn namelijk verschillende type glazen. Bijvoorbeeld met een blauwfilter. Dit vermindert het blauwe licht van je laptop en telefoon. Zo hebben je ogen meer rust én kun je ‘s nachts beter slapen.

Ook kun je kiezen voor ontspiegelde glazen. Ontspiegelde glazen bieden beter zicht, zijn rustiger voor je ogen en het ziet er mooier uit.

En dan heb je nog kraswerende glazen. Dat laatste kan handig zijn als je bijvoorbeeld met kinderen werkt. Hier vind je meer informatie over de verschillende soorten glazen.

6. Dat de bril lekker zit

Als het goed is, heb je je nieuwe accessoire voortaan iedere dag op. Daarom wil je wel dat je bril lekker zit. En niet dat je er hoofdpijn van krijgt, omdat ‘ie knelt op je neus bijvoorbeeld. Test daarom vooral verschillende brillen, loop een rondje door de winkel en voel wat goed voelt.

Ook is het belangrijk dat de bril goed past. Zo kijk je het fijnst als je pupil in het midden van de glazen zit. Ook hoort de bril niet breder te zijn dan je gezicht. De opticien of optometrist kan je adviseren en de bril voor je verstellen, zodat ‘ie lekker zit en goed past.

nieuwe bril

Zo scoor je altijd de perfecte bril(len)

Wil je ook een bril die bij je gezicht en stijl past én hip is? Ontdek dan de new trend collection van Pearle Opticiens. Daar vind je altijd een bril die bij je past. En het mooie: je krijgt de tweede bril bij Pearle Opticiens momenteel helemaal gratis. Zo hoef je niet te kiezen tussen je twee favorieten en heb je altijd een bril die je bij je outfit kan matchen. Score!

nieuwe bril

In samenwerking met Pearle

Reageer op artikel:
6 dingen waar je op moet letten als je een nieuwe bril koopt
Sluiten