De nieuwe datingtrend ‘zombieing’ is nog erger dan ‘ghosting’ en wij leggen het je uit

Datingtrends. Je hebt er vast weleens van gehoord of mee te maken gehad. Grote kans dat je al van ghosting hebt gehoord, maar er bestaan ook dingen zoals stashing en zombieing. En over die laatste gaan we het vandaag even hebben.

Het woord klinkt namelijk nogal…negatief. En dat is het ook want zombieing is nóg erger dan ghosting als je het ons vraagt.

Datingtrends

Op de een of andere manier kan daten vrijwel nooit makkelijk gaan. Wanneer je eindelijk iemand hebt ontmoet en op een (of tien) leuke dates bent geweest, reageert hij of zij niet meer op je appjes. Niks, nada, noppes, niente. De persoon in kwestie lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen en laat niks meer van zich horen. Het is onbeschoft en gemeen, maar het overkomt veel mensen. Het overkomt zelfs zoveel mensen, dat er een naam voor de datingtrend is bedacht: ghosting.

Zombieing

We hopen dat jij nog nooit geghost bent. Als het je wél is overkomen, weet dan dat er nog iets pijnlijkers bestaat: zombieing. In eerste instantie lijkt het alsof je slachtoffer van ghosting bent geworden. De persoon met wie je het even heel leuk had, laat niks meer van zich horen.

Weken, maanden of zelfs jaren gaan voorbij en ineens krijg je weer een berichtje. Net wanneer jij je beste leven weer aan het leven bent en je niet bezighoudt met geesten uit het verleden, krijg je dit op je dak. Alsof er nooit iets is gebeurd krijg je een heel chill berichtje met de vraag hoe het nu met je gaat. Of erger: of je misschien zin hebt om binnenkort af te spreken?

Nu kan je ervoor kiezen om deze zombie te laten gaan, maar als je hem of haar toch wel leuk vond, is de kans groot dat jullie weer aan de praat raken. Misschien gaan jullie zelfs weer daten. Maar pas op voor de zombie: hij of zij kan je binnen een paar dagen zonder pardon weer ghosten. Sterker nog, de kans is groot dat de zombie je blijft teisteren zolang hij of zij kan. Niet de leukste datingtrend dus.

Glamour

Reageer op artikel:
De nieuwe datingtrend ‘zombieing’ is nog erger dan ‘ghosting’ en wij leggen het je uit
Sluiten