Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 11 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

De nieuwste MINI’s kun je delen met familie en vrienden via MINI Sharing

In een tijd waarin bezit ruimte maakt voor sharing, komt MINI met dé perfecte oplossing. De nieuwste exemplaren van MINI kun je namelijk delen met familie en vrienden via de nieuwe MINI Sharing-app. Sinds 1 april 2021 kunnen MINI-rijders in Nederland hun eigen MINI en de MINI-experience eenvoudig en snel delen met vrienden en familie. Via de app is de auto te reserveren, te ver- en ontgrendelen en te starten.

Wij gaan in gesprek met Daniëlle Dieben, Head of MINI Nederland, over het nieuwe concept én de allernieuwste MINI’s.

MINI Sharing

Je eigen auto delen met vrienden, familie of collega’s? Het kan nu dankzij de nieuwe MINI Sharing-app. Via een kastje dat in het dashboard kastje wordt ingebouwd én de app kun je jouw auto gemakkelijk en snel delen met je omgeving. De auto is namelijk te reserveren, te ver- en ontgrendelen en te starten via de app, dus je hebt niet eens een sleutel nodig. De app is beschikbaar voor iOS en Android, familieleden en vrienden worden uitgenodigd als zij de app ook hebben. Via deze app kunnen ze een verzoek versturen om de MINI te lenen, de eigenaar kan het verzoek dan accepteren. Easy peasy, toch?

We spreken Daniëlle Dieben, Head of MINI Nederland, over het nieuwe MINI Sharing-concept. “We hebben twee jaar geleden een pilot in Spanje gestart en ik was direct van mening dat we dit in Nederland ook moeten hebben. We hebben heel veel dichtbevolkte steden, waardoor duurzame mobiliteit heel belangrijk is. Daarnaast wordt bezit steeds minder belangrijk, maar gebruik juist belangrijker. Met het MINI Sharing-concept leveren we ook direct een bijdrage aan duurzaamheid.” Alle Nederlandse MINI modellen die vanaf juli 2020 zijn geproduceerd, zijn al uitgerust met de vereiste technologie.

MINI Sharing

Nieuwe MINI’s

Het nieuwe concept past perfect bij de nieuwste modellen van MINI, die in maart 2021 geïntroduceerd werden. Twintig jaar na de introductie van de moderne MINI komt het merk met belangrijke wijzigingen voor de de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs, de MINI Cabrio én de MINI Electric. De nieuwe MINI’s voldoen aan de hoogste maatstaven op gebied van technologie en kwaliteit in hun klasse.

MINI

“MINI ontwikkelt zich steeds verder, inmiddels hebben we een breed scala aan auto’s. Grote en kleine varianten, maar ook een elektrische MINI. We hebben bij de nieuwe MINI-modellen drie belangrijke wijzigingen doorgevoerd: het exterieur en interieur zijn nóg moderner en strakker, waarbij we ons gefocust hebben op less is more. De unieke karaktereigenschappen van de auto komen hierdoor nog beter uit. Ook hebben we een pakketstructuur geïntroduceerd, waarbij je vijf modellen, vier uitvoeringen en zes pakketten kunt kiezen. In drie stappen heb je je MINI samengesteld,” vertelt Daniëlle Dieben.

Maar daar blijft het niet bij, want de auto’s van MINI staan natuurlijk bekend om hun unieke dak. Zo zagen we eerder daken met de Britse vlag (die nu in de achterlichten verwerkt zit). “We introduceren nu een Multitone-dak, dat van blauw naar agua naar zwart verloopt. Hierdoor is elk dak uniek en vindt MINI zichzelf keer op keer opnieuw uit.”

MINI

De MINI Sharing-app is te downloaden via de App Store of Google Play.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.