Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 22 dec 2019

Just do it – Dit is waarom je juist wél die nieuwe uitdaging gewoon aan moet gaan

Op een bepaald punt in je leven zal je er mee te maken hebben: een nieuwe uitdaging. Dit kan zijn op gebied van werk of studie, maar het kan ook een persoonlijke uitdaging zijn. Denk hierbij aan iets wat je zelf wil ondernemen in bijvoorbeeld je tussenjaar.

Omdat je het een keer gaat meemaken in je leven, vertellen wij je waarom je die nieuwe uitdagen wél moet aangaan. Een nieuwe uitdaging brengt namelijk alleen maar positiviteit met zich mee.

Een nieuwe uitdaging

Je krijgt een nieuwe baan aangeboden, je wil een andere studie doen of je hebt het geluk dat je in je tussenjaar een paar maanden in het buitenland mag gaan werken. Allemaal dingen die klinken als een hele grote challenge.

Het is iets heel groots en spannends om te gaan doen. Omdat dit zo mega spannend is zijn we snel geneigd om dit hele proces te cancelen. We snappen dat je bang bent dat het tegen gaat vallen of niet de juiste keuze was. Toch kan een nieuwe uitdaging aangaan heel veel goeds voor je doen.

1. Het is leerzaam

Welke challenge je ook aangaat, het is een super leerzame ervaring. Je gaat misschien voor een jaar naar het buitenland wat je je een half jaar geleden nog niet had kunnen bedenken. Je komt hierdoor op veel nieuwe inzichten en je maakt dingen mee die je anders misschien niet mee zou maken. Het is voor jezelf een heel leerzaam proces om erachter te komen wat je wel en niet leuk vindt.

Je komt er ook achter of je wel of niet de juiste keuze hebt gemaakt. Als je er toch achter komt dat het niet de juiste keuze was, dan was dat ook een leerzaam proces.

2. Je wordt zelfstandiger

Bij het aangaan van een nieuwe uitdaging word je zelfstandiger. Hoewel je dit misschien niet gelijk doorhebt en anderen dit eerder zien dan jijzelf, is dit vaak wel het geval. Je hebt voor jezelf de beslissing gemaakt dat je deze nieuwe weg aangaat en je overwint deze uitdaging ook. Dat is iets wat je heel zelfstandig maakt, zonder dat je dat misschien gelijk doorhebt.

3. Deze uitdaging vergeet je nooit meer

Als er een nieuwe uitdaging op je pad komt, sta je vaak voor het maken van een grote keuze. Dit heeft een grote impact op jouw leven, omdat er op dit moment dingen gaan veranderen. Door de beslissing te maken en door deze challenge aan te gaan, zal je deze verandering heel je leven niet snel vergeten en je voor altijd bij blijven. Je hebt het misschien niet bewust door, maar veel dingen die je tijdens deze challenge hebt meegemaakt zal je heel vaak nog op terugblikken.

4. Volgende uitdaging wordt makkelijker

Je bent een nieuwe weg ingeslagen en dat beviel supergoed. Hierdoor is het in het vervolg makkelijker om een andere, nieuwe uitdaging aan te gaan. Ben je bijvoorbeeld voor een half jaar in een ander land gaan studeren, dan zal het ook makkelijker zijn in het vervolg om voor langere tijd weg te gaan van huis.

Deels komt dit doordat je zelfstandiger bent, maar ook omdat je vorige ervaring (onbewust) zo veel goeds voor je heeft gedaan. Je hebt niet alleen anderen, maar ook jezelf geïnspireerd met deze ervaring. Des te meer reden om nog zo een nieuwe uitdaging aan te gaan.

5. Wijs een nieuwe uitdaging niet af

Als er een nieuwe uitdaging op jouw pad komt, is dit niet voor niks. Stel je hebt een nieuwe baan aangeboden gekregen, dan is het niet zonder reden dat ze jou hebben gekozen. Of er nou vijf of dertig andere sollicitanten waren: ze hebben jou gekozen, dus own dat. Wees trots op jezelf en ga deze uitdaging aan. Je bent blijkbaar super goed in wat je doet.

Dat is nieuwe uitdaging super spannend is, is niet gek. Ga deze challenge aan voor jezelf, want het gaat je veel goeds brengen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Just do it – Dit is waarom je juist wél die nieuwe uitdaging gewoon aan moet gaan
Sluiten