Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love & Life 23 sep 2018

Nieuwe vrienden maken in je twenties? Met deze 5 tips lukt het je sowieso

De meeste mensen hebben als volwassene al wel een vaste groep vrienden verzameld. Maar als je in je uppie naar een nieuwe stad verhuist, is het een ander verhaal. Want dan moet je nieuwe vrienden maken, wat best een uitdaging is op wat latere leeftijd.

Het voelt in eerste instantie misschien als een onmogelijke opgave. Want het lijkt alsof iedereen in zijn twenties al genoeg vrienden heeft. En toch kan het, maar je moet wel een tikkeltje creatiever zijn dan toen je tiener was.

1. Hobby’s uitoefenen

Nieuwe vrienden maken gaat niet zomaar. Helaas, je moet er toch echt wat tijd en energie insteken. Om mensen te ontmoeten die hetzelfde in het leven staan als jij kun je het beste ook in je nieuwe woonplaats je hobby’s blijven beoefenen. Neem yogales, doe mee aan een dansklas of ga theaterlessen volgen… Want de kans is groot dat je zo aanspraak krijgt met gelijkgestemden.

2. Daten maar dan anders

Als je geen zin hebt om een hobby op te pakken, kun je het ook heel anders doen. Installeer Bumble op je telefoon en maak een leuk, gezellig profiel aan. Niet om te daten, maar om nieuwe vrienden te maken! Zet duidelijk in je biografie dat je op zoek bent naar vriendschap. Sounds crazy, maar er zijn meer mensen dan je denkt op zoek naar nieuwe vrienden.

Karen Allen Mother GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Movie GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

3. Nieuwe vrienden maken? Toon initiatief

Ga niet pushen, maar laat op een leuke manier zien dat je openstaat voor nieuwe vriendschappen. Heb je een wijntje gedronken met een nieuwe collega? App haar gewoon nog eens.  Als zij al een grote vriendengroep heeft, is de noodzaak voor haar misschien minder hoog om nieuwe contacten te leggen. Het moet dus eerst wat meer vanuit jou komen, maar laat je hier niet door afschrikken!

4. Stap uit je comfortzone

Vriendschappen ontstaan niet zomaar. Wordt er een borrel georganiseerd op je werk? Of gaan mensen na de dansles nog de stad in? Ga dan mee. Misschien is het heel erg uit je comfortzone om met onbekende mensen op pad te gaan, maar dit is wel dé manier om mensen buiten werk of sportschool te zien. Het kan zomaar zijn dat je veel meer overeenkomsten hebt met je collega’s dan je denkt.

5. Wees jezelf

Lekker cheesy. Maar daarom niet minder waar. Laat mensen zien wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Probeer vooral geen rol te spelen of je anders voor te doen dan je bent. Nieuwe potentiële vrienden moeten vallen op jouw persoonlijkheid, want pas dan weet je zeker dat het een echte match is.

14 dingen die je als twintiger over vriendschap leert

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nieuwe vrienden maken in je twenties? Met deze 5 tips lukt het je sowieso
Sluiten