Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 11 okt 2019

Deze Nike sneakers kosten €2700 en de zolen zijn gevuld met heilig water

Wie ons kent, weet dat wij een gezellig paar sneakers wel kunnen waarderen. Voor alle andere sneaker fans out there is er nieuws: Nike en MSCHF hebben een paar sneakers ontworpen die verkocht worden voor zo’n €2700. O ja, de zolen zijn gevuld met heilig water.

Op die manier kan jij net zoals Jezus lopen op water. Klinkt bizar, toch? De merken hebben een reden voor deze interessante sneaker.

Nike sneakers met heilig water

Tegenwoordig kijken we niet gek meer op wanneer merken met dit soort leipe ontwerpen komen. Het is 2019 en we lijken bijna alles wel te accepteren want hé, it’s called fashion. Maar toen we hoorden van sneakers met heilig water die verkocht worden voor dit enorme bedrag, keken we toch even raar op.

Het Amerikaanse met MSCHF en Nike hebben dus de handen ineengeslagen om de ‘Jesus Shoe’ te ontwerpen. Deze Air Max 97 sneakers zouden zo’n zestig milliliter heilig water uit de Jordaan rivier in de zolen hebben. Dat is nog niet alles want er hangen ook kruizen aan de veters. Daarnaast zijn de zolen rood in het kader van de Vaticaan én bevatten ze een Mattheüs 14:25 inscriptie.

Een statement maken

Heb je het idee dat je voor de gek gehouden wordt? Dat is ook zo. De head of commerce van het merk, Daniel Greenberg, vertelde na de lancering het verhaal achter deze interessante sneakers. Ze kwamen op het idee om de hele “collab culture” een beetje voor de gek te zetten.

Ze wilden laten zien wat er gebeurt wanneer een samenwerking tussen twee merken te ver gaat. “What would a collab with Jesus Christ look like?” vroegen ze zichzelf af. Het resultaat? Dat is wel duidelijk.

Reageer op artikel:
Deze Nike sneakers kosten €2700 en de zolen zijn gevuld met heilig water
Sluiten