Renée
Renée | LinkedIn Beauty 14 sep 2019

Bye cakey foundation – de geheimen van Nikkie Tutorials voor een natuurlijke, vlekkeloze basis

Ben je een (full coverage) foundation liefhebber? Dan weet je vast dat het allesbehalve je missie is om met een cakey gezicht de deur uit te gaan. Daarom gingen we naar onze beauty koningin Nikkie Tutorials voor advies. Dit zijn de beste tips die we van haar video’s leerden om zelfs de meest dekkende foundation er natuurlijk uit te laten zien.

De beste tips om je foundation er niet cakey uit te laten zien

Als iemand een full glam look er prachtig uit laat zien, dan is het queen of beauty Nikkie de Jager natuurlijk wel. Maar hoe krijgt zij het voor elkaar om haar make-up er niet cakey uit te laten zien? Dit zijn haar geheimen.

1. Gebruik de juiste primer

Je basis staat of valt met het gebruik van de juiste primer. Nikkie leerde ons dat het belangrijk is om je primer goed uit te zoeken. Gebruik je bijvoorbeeld een matterende foundation? Doe daar dan juist een hydraterende, glowy primer bij om die cake face te vermijden.

2. Breng je basis alleen aan met een vochtige make-up spons

Of je nu zweert bij een Beautyblender of een Morphe spons zoals Nikkie, zolang je je foundation en concealer aanbrengt met een goede spons is het goed. Je poriën verdwijnen als sneeuw voor de zon onder je foundation, terwijl de make-up tot in de perfectie wordt geblend. Door de spons eerst vochtig te maken verlies je niet de dekking, maar ziet alles er wel net even wat natuurlijker uit.

3. Set je make-up met een goede poeder

Als je zoveel moeite stopt in het creëren van een mooie, flawless basis wil je natuurlijk wel dat het de hele dag op z’n plek blijft. Als je een poeder gebruikt die je huid er juist cakey uit laat zien, gebruik je niet de juiste poeder. Nikkie kan niet meer zonder haar Fenty Beauty Butter Powder. In combinatie met de volgende stap zorgt deze poeder ervoor dat haar huid er heel goed uitziet.

4. Vergeet nooit de setting spray

Tot slot is een setting spray je redder in nood. Na het afpoederen ziet je make-up er vaak onnatuurlijk uit. Door setting spray te gebruiken blijft je make-up beter zitten én verdwijnt dat overdreven poederlaagje. Daarom zie je Nikkie altijd eindigen met zo’n spray.

Ben je benieuwd wat de favoriete foundation van Nikkie is? Check ‘m hier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Bye cakey foundation – de geheimen van Nikkie Tutorials voor een natuurlijke, vlekkeloze basis
Sluiten