Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 23 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

NikkieTutorials vertelt openhartig over haar coming out bij Ellen DeGeneres

Vorige week onthulde Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, in een YouTube video dat ze transgender is. Nikkies coming out maakte veel positieve reacties los en daarom werd ze afgelopen week uitgenodigd voor de show van Ellen DeGeneres. In de talkshow vertelt Nikkie openhartig over haar coming out.

In de wereldberoemde talkshow bespreekt Nikkie met Ellen dat ze gechanteerd werd en wat de coming out met haar heeft gedaan.

NikkieTutorials bij Ellen DeGeneres

De hele wereld was in rep en roer toen Nikkie onthulde dat ze transgender is. Gelukkig kreeg Nikkie na het posten van de video vrijwel alleen maar positieve, lieve en mooie reacties van kijkers en de media. Iedereen heeft duizenden vragen voor Nikkie en iedere talkshow wil haar aan tafel of op de bank hebben. Het was de eer aan Ellen DeGeneres, de presentatrice van de Amerikaanse talkshow Ellen. In de talkshow hebben ze een openhartig gesprek over Nikkies coming out.

Nikkie werd gechanteerd

Ellen kaart direct het onderwerp aan waar iedereen vragen over heeft: de chantage. Nikkie vertelt over het moment dat de chantage begon: “A couple of week ago I got e-mails from a certain person and he was not okay with the fact that I was lying and he wanted to expose that.” Het was dus geen vrijwillige keuze, maar ze is uiteindelijk wel super trots en blij dat ze het heeft gedeeld. “His entire goal with this was to destroy my life, but plottwist, that didn’t happen.” 

Nikkie vertelt ook dat ze heel bang was om de video online te zetten, maar dat ze veel steun had aan haar verloofde Dylan. “We’re gonna get through this.”

Wanneer Nikkie het ontdekte

Daarna is Nikkie openhartig over het onderwerp dat haar al haar hele leven bezighoudt. Nikkie liep altijd al rond met vragen als: “waarom moet ik dit dragen?” of “waarom heb ik geen lang haar?” Ze vertelt dat haar moeder super supportive  was en altijd achter Nikkie stond. We love MamaTutorials.

Tijdens het opnemen van haar eerste NikkieTutorials video’s was ze nog in transitie. Nikkie besloot het toen voor zichzelf te houden en Ellen begrijpt dat maar al te goed: “First of all, that’s your own private business and you’re teaching people how to put make-up on.” En we zijn het helemaal met Ellen eens. Nikkie vertelt dat er eigenlijk nooit een goed moment is om uit de kast te komen en dat ze het daarom lang voor zich heeft uitgeschoven.

Grote dank en inspiratie

Nikkie wil met haar coming out andere transgenders inspireren, ook vindt ze het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd voelt. “And you will,” reageert Ellen daarop. “I was so happy that it’s 2020 en that the acceptance is real.” Volgens Ellen is het belangrijk om deze onderwerpen aan te kaarten en op internationale televisie te laten zien. Wij zien beide vrouwen als een grote inspiratie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NikkieTutorials vertelt openhartig over haar coming out bij Ellen DeGeneres
Sluiten