Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 19 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

WTF – Deze landen hebben NikkieTutorials uit de Songfestivaluitzending geknipt

Afgelopen zaterdag vond het alternatieve Euosongfestival plaats. Niemand minder dan powervrouw Nikkie de Jager (NikkieTutorials) verzorgde het online gedeelte. En waar de alternatieve Songfestivaluitzending had moeten zorgen voor verbondenheid tijdens deze coronacrisis, legde het vooral pijnlijke verschillen bloot.

Want waar het hele gebeuren in 45 landen live werd uitgezonden, was Nikkie niet in alle landen te zien. En ja, – het is bijna niet te geloven – dat zou te maken kunnen hebben met haar identiteit.

NikkieTutorials uit Songfestivaluitzending geknipt

Het Songfestival kon door corona dit jaar niet doorgaan zoals we gewend zijn. Toch was er afgelopen zaterdag een vervangende Songfestivaluitzending. Alle kandidaten zongen via een satellietverbinding hun lied. De presentatie werd gedaan door Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen uit een lege studio in Hilversum. Het online gedeelte werd verzorgd door NikkieTutorials.

Op Twitter stroomden reacties binnen op de uitzending. En sommige reacties waren shocking. Fans van Nikkie Tutorials lieten namelijk weten dat ze niet overal te zien was. Sterker nog, sommige mensen wisten niet eens dat Nikkie onderdeel was van de show. Nikkie was niet te zien in de Songfestivaluitzending in Spanje, Frankrijk, Italië, Australië en Polen.

De YouTubester lost het zelf handig op door alsnog een compilatie te delen van alle online updates tijdens de show. En hoewel dat natuurlijk fijn is voor de mensen die het hebben gemist, zijn sommige fans absoluut niet te spreken. Zij stellen dat Nikkie expres uit de show is geknipt, vanwege haar identiteit.

Reclameblokken

Vooral de Poolse fans lieten van zich horen. Op Twitter is te lezen dat zij ervan overtuigd zijn dat Nikkie expres uit de Songfestivaluitzending is geknipt vanwege haar identiteit. Niet gek ook, want kort geleden kwam Polen nog in opspraak door zogenaamde ‘LBHT+ vrije zones’. De TV-zender zou op het moment dat Nikkie in beeld kwam, expres over zijn gegaan naar reclameblokken.

Toch zouden de reclameblokken ook een legit verklaring kunnen zijn. Bij de normale Songfestivaluitzending zou er namelijk sprake zijn van reclameblokken op het moment dat er naar de Green Room wordt geschakeld, iets wat bij de alternatieve uitzending niet gebeurde. In Nederland zijn reclameblokken sowieso niet het geval, omdat de Songfestivaluitzending op de publieke omroep is te zien. In andere landen kan het natuurlijk wel zijn dat er gebruik wordt gemaakt van Nikkie haar ruimte om reclame te kunnen laten zien. Al vinden we het wel erg verdacht klinken, als je de Tweets leest en ziet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
WTF – Deze landen hebben NikkieTutorials uit de Songfestivaluitzending geknipt
Sluiten