Nineties fashion is back – Deze zomer gaan we terug in de tijd

Mode blijft zich maar herhalen, daarom is het verstandig om mooie stukken te bewaren. De afgelopen jaren lijken vooral in het teken te staan van de nineties en ook deze zomer is dat niet anders. Stukken uit de jaren ’90 mogen weer uit de kast en gedragen worden.

Wij zetten even op een rijtje welke trends uit de nineties absoluut weer kunnen voor aankomende zomer.

1. Oorringen

Hoe groter, hoe beter gold in de jaren ’90. Daarna werden oorringen vooral gezien als ordinair, maar in 2020 zijn ze weer helemaal terug. Het blijft een klassieker.

2. Burberry-ruit

Ook de Burberry-ruit is terug van weggeweest. Door creatief directeur Riccardo Tisci is de ruit weer helemaal terug. Kijk vooral in vintage winkels voor mooie stukken uit de jaren ’90.

3. Oversized blazer

Inmiddels is de oversized blazer een echte essential in onze kast. Hoe breder, hoe beter.

4. Sjaal als top

Het sjaaltje is deze zomer niet alleen terug om het hoofd, maar ook als top. Jennifer Aniston liet in de nineties al zien hoe je dit draagt. Spijkerbroek en mooie sandaaltjes eronder en jij bent klaar voor de zomer.

5. Lange leren jassen

Niet alleen de zomerse items komen terug, ook de lange leren jassen zijn weer een ding. Deze jas is perfect als regenjas en kan natuurlijk ook in vegan leather worden gedragen.

6. Slip dress

Waar we een paar jaar geleden geen slip dress konden zien, is deze stijl uit de nineties nu weer helemaal terug. Draag hem als Kate Moss en je hebt gegarandeerd succes.

7. Monochroom

Van top tot teen gekleed in één kleur. In de nineties was het een ding en het komt nu helemaal terug. Geen colourblocking maar monochroom.

8. Tube-top

Crop tops en jurken met een tube-top, deze zomer mogen we ons kleden als Carrie Bradshaw.

Reageer op artikel:
Nineties fashion is back – Deze zomer gaan we terug in de tijd
Sluiten