Aartie Narain
Aartie Narain Fashion 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Terug van weggeweest – Deze trends uit de nineties zijn hot in 2020 en zo draag je het

Door de jaren heen hebben we volop kunnen genieten van trends uit de nineties, van mantelpakjes tot cargobroeken. En wij snappen wel waarom. De jaren negentig was een groot modetijdperk. En guess what? Als je vandaag de dag door Instagram scrolt, zie je dat die trends nog volop gedragen worden in 2020.

Lang leve de nineties. Deze items uit de nineties zien we veel terug en zo draag je het.

De nineties

De trends uit de nineties zijn onmisbaar in het hedendaagse leven. Of je het nou bij celebrities spot óf het op de catwalk ziet, we zien trends uit de nineties steeds meer terugkomen. Eerlijk is eerlijk, wij zijn fan. Met deze items ben je helemaal on trend.

1. Geplooide rokken

De film Clueless heeft een grote statement gemaakt in de nineties met de geplooide rok. Een geplooid rokje hoeft geen deel te zijn van een saai schooluniform, je kunt het het op vele manieren dragen. Of je nu kiest voor chunky laarzen of er lekker in gaat tennissen, the choice is yours.

2. Oversized blazers

Stijliconen zoals Whitney Houston, Julia Roberts en Winona Ryder lieten een statement achter in de nineties. Oversized blazers zijn tot de dag van vandaag hot en zijn perfect voor alledaagse outfits. Wij kunnen niet meer zonder deze trend uit de nineties.

3. Haaraccessoires

De jaren negentig is zonder twijfel ook het tijdperk van de meest creatieve haarcreaties. Onze liefde voor haaraccessoires is steeds groter geworden. Klemmetjes hebben een comeback gemaakt en Kendall Jenner en Bella Hadid zijn gespot met deze nineties trend.

4. Bikershort

Prinses Diana rockte deze trend in de nineties en was de queen of bikershorts. De prinses combineerde het meestal met oversized sweatshirts en hoge sokken met sneakers. We love. Twee decennia later mag de trend niet in onze garderobe ontbreken.

5. Cargobroeken

Cargobroeken zijn niet weg te denken in de nineties. Je kon de VMA’s in die tijd niet bekijken zonder cargo-broeken te spotten. Popsterren als Aaliyah, TLC en de Spice Girls waren een grote fan van de cargobroek. Tegenwoordig zijn ze een perfecte keus voor als je even snel boodschappen wilt doen of lekker wilt wandelen. Plus, wie houdt er nou niet van extra zakruimte?

Reageer op artikel:
Terug van weggeweest – Deze trends uit de nineties zijn hot in 2020 en zo draag je het
Sluiten