admin
admin Entertainment 2 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Yes! Er komt een versie van Mario Kart voor je smartphone

Speelde jij vroeger ook urenlang Mario Kart? Dan hebben we goed nieuws voor je. Na langs niets te maken willen hebben met mobile games, is Nintendo toch van gedachten veranderd. Bij ons broertje Manners lezen we dat Nintendo met Mario Kart één van hun belangrijkste titels naar de smartphone brengt.

Dat maakte Nintendo Amerika bekend via een tweet. In het bericht meldde de Amerikaanse tak van het gaming bedrijf dat de nieuwe mobiele applicatie op dit moment in ontwikkeling is. De game krijgt de naam Mario Kart Tour en gaat ergens tussen april 2018 en maart 2019 uitkomen. Een behoorlijk ruim tijdslot, maar je kunt er wel vanuit gegaan dat het waarschijnlijk eerder eind 2018 of begin 2019 wordt dan deze zomer.

Mario Kart op je smartphone

Over de game zelf is verder nog niks bekend gemaakt. Circuits, speelbare karakters, gamemodus, online mogelijkheden. Er is allemaal nog niks over bekend, maar Nintendo kennende hoeven we ons zeker geen zorgen te maken. Het populaire bedrijf is zuinig op haar pareltjes en zal ongetwijfeld geen half werk gaan leveren.

Dat de kleurrijke racegame naar de smartphone gaat komen is opvallend. Nog niet eens zo lang geleden maakte het bedrijf achter de Switch namelijk bekend dat ze hun grote titels niet naar de mobiele platformen wilden brengen. Daar zijn ze blijkbaar op teruggekomen. Zo verschenen vorig jaar Animal Crossing: Pocket Camp, Fire Emblem Heroes, Super Mario Run en Miitomo.

The Legend of Zelda

Deze vier games zijn relatief minder bekende series en Super Mario Run wijkt behoorlijk af van de Mario games die we kennen. Met Mario Kart lijkt Nintendo nu echt vol in te gaan zetten op de online markt. Er gaan zelfs geruchten dat ook The Legend of Zelda naar de smartphone gaat komen. Een ontwikkeling die wij in ieder geval zeker toejuichen!

Reageer op artikel:
Yes! Er komt een versie van Mario Kart voor je smartphone
Sluiten