Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 11 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Nóg een reden om vaker te gaan: zoveel calorieën verbrand je op een muziekfestival

Hoewel er altijd wordt gezegd dat een bikini body in de winter wordt gemaakt, is deze zomerse work-out ook niet mis. Als je er van uit gaat dat je op een festival per dag gemiddeld acht kilometer loopt en daarnaast ook nog eens heel wat af springt en danst, dan ruilen wij een bezoekje aan de sportschool er met alle liefde voor in.

Met shuffelen verbrand je gemiddeld namelijk 361 calorieën per uur, met twerken 390 calorieën per uur, met springen 625 calorieën per uur en met lopen 286 calorieën per uur. Als je dan ook nog eens veel op je tenen moet staan, verbrand je nóg 204 calorieën per uur en moet je een sprintje trekken naar het volgende optreden, dan komen daar nog eens 700 calorieën per uur bovenop. Ben je de klos en moet je iemand op je schouders dragen, reken dan maar op een extra 408 calorieën per uur.

Waarschijnlijk hou je deze activiteiten niet allemaal een uur lang vol, maar dit laat wel zien dat je op een muziekfestival meer calorieën verbrandt dan dat je misschien zou denken. Wij kunnen in ieder geval geen betere manier verzinnen om actief bezig te zijn (al was het alleen maar om te compenseren voor al het yummy eten dat er te krijgen is).

Waarom zou je eigenlijk nog naar de sportschool gaan? Met deze dagelijkse bezigheden verbrand je namelijk ook al 100 calorieën:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nóg een reden om vaker te gaan: zoveel calorieën verbrand je op een muziekfestival
Sluiten