Laura Gommans
Laura Gommans Food 12 jan 2017

Nooo: Italiaanse supermarkten verbannen Nutella omdat het kankerverwekkend zou zijn

Een aantal Italiaanse supermarktketens, waaronder de grootste keten Coop, heeft een stop gezet op de verkoop van Nutella.

Dit is omdat er in Nutella palmolie wordt gebruikt, wat volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid kankerverwekkend zou kunnen zijn. Volgens hun is de eetbare vorm van palmolie kankerverwekkend en waarschuwt dat het zelfs in kleine hoeveelheden niet als veilig gezien mag worden.

Als reactie op de boycot heeft Ferrero, de producent van Nutella, een campagne gelanceerd om consumenten ervan te verzekeren dat hun producten écht wel veilig zijn.

Ferrero staat erop dat het gebruik van palmolie veilig is, en essentieel voor de Nutella die we kennen. “Making Nutella without palm oil would produce an inferior substitute for the real product, it would be a step backward,” vertelt Ferrero’s inkoopmanager Vincenzo Tapella aan Reuters. Volgens hem ligt het besluit om geen andere olie te gebruiken dus aan het behoud van kwaliteit, en niet aan de kosten. Andere oliën, zoals zonnebloemolie of raapzaadolie, zijn stukken prijziger, maar zorgen volgens Tapella niet voor dezelfde textuur.

We hopen dat deze claims niet waar zijn, of dat Ferrero in elk geval een manier vindt om hun product te verbeteren. We kunnen niet zonder onze Nutella!

Independent

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nooo: Italiaanse supermarkten verbannen Nutella omdat het kankerverwekkend zou zijn
Sluiten