NSMBL City Guide: 5 x de leukste hotspots van Antwerpen

Met de trein ben je zo in Antwerpen en dat alleen al is voldoende reden om vaker een bezoekje te brengen aan onze favoriete Belgische stad. We zochten weer een mooie nieuwe lading leuke plekken in Antwerpen voor jullie op, van koffie tot cultuur, snacks, musea en street art. Lees snel verder!

Caffènation

Na het coffee crazy Melbourne te hebben bezocht, begon Rob van Caffènation zo’n tien jaar geleden speciale koffies naar Antwerpen te halen. Van ijskoffie tot flat whites: hier drink je in Antwerpen een echt lekker bakkie.

Mechelsesteenweg 16 / website

STAY Antwerp

Bij STAY kun je shoppen voor sieraden, kleding en interieur-items. Ook vind je achterin de winkel ‘The Back Bar’: een mooie ruimte én binnentuin om heerlijk te ontbijten of lunchen.

Nationalestraat 49 / website

Street art

In Antwerpen is enorm veel street art te vinden, je moet alleen net weten waar. Tim van Street Art Antwerp gaf ons een tour; van volledige gebouwen gehuld in schilderingen tot aan mini-kunstwerkjes. Naast de plattegronden op de website, hebben ze ook een Instagram-pagina en een app. Hier kun je alles terugvinden, inclusief info over de kunstenaars achter de werken.

Hoeked

Tijdens de street art tour komen we onderweg Hoeked tegen. Een donutzaak met, zoals de naam al ietwat verklapt, vierkante donuts! Ze openden vorige maand en verkopen er onder andere specialties als Cinnamon Sugar, Salted Caramel, Speculoos en Matcha Ganache. Yummy!

Oudaan 4 / website

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Na een grote verbouwing is de vernieuwde MHKA weer open. Naast een vaste collectie met onder andere werken van Marina Abramović & Ulay, Dirk Braeckman en James Lee Byars is er ook een tijdelijke collectie met visuele displays van professionele futuristen te vinden. Deze laatste is te zien tot en met 17 september.

Leuvenstraat 32 / website

Voor meer tips en info kun je terecht bij Visit Antwerpen en Toerisme Vlaanderen

Reageer op artikel:
NSMBL City Guide: 5 x de leukste hotspots van Antwerpen
Sluiten