NSMBL Beauty Test: wittere tanden én zelfverzekerder in vijf dagen – kan dat?

Van middelen die na één keer gebruiken al een wereld van verschil beloven, moet ik het nooit zo hebben. Bovendien ben ik erg gesteld op mijn gebit en ga ik liever voor een product dat hetzelfde effect heeft, maar minder schadelijk is. Ik vermijd alle dure tanden bleeksets en kom na een grondig onderzoek uit bij Colgate Max White Expert White tandpasta, die naast het reinigen van mijn tanden ook verkleuringen geleidelijk zou verwijderen. Er wordt me al na vijf dagen verschil beloofd. Dat wil ik wel eens zien! Ik besluit het tien dagen lang te proberen en pas daarna mijn conclusies te trekken. Ik volg de aanrader op en gebruik dit in combinatie met de Colgate Max White One tandenborstel – dit zou het beste resultaat opleveren.

De tandpasta zou niet alleen de verkleuringen die er al zijn verwijderen (zelfs onder het glazuur), maar hoort ook het ontstaan van nieuwe verkleuringen te voorkomen. Dit komt doordat deze tandpasta als enige in zijn soort dezelfde ingrediënten bevat die tandartsen gebruiken bij whitening behandelingen. En aangezien ik toch mijn tanden moet poetsen, klinkt dat als een goede deal. Dat betekent geen dure tandartsbehandelingen of enge bleeksessies in mijn eigen badkamer. In twee keer twee minuten per dag hoor ik een schoon gebit te krijgen én hoef ik me geen zorgen meer te maken om mijn lach. Bovendien mag ik gewoon blijven eten waar ik zin in heb. Pluspunt. En koffie ga ik ook zeker niet mee minderen.

Dag 1

Met de feestdagen nét achter de rug lijkt het me het beste om maar direct te beginnen. Hoewel ik er namelijk een groot voorstander van ben om in deze tijd van het jaar te eten waar je zin in hebt, zijn mijn tanden het niet altijd met me eens. Eén van mijn goede voornemens is dus ook om ze de komende tijd wat beter te verzorgen. Mijn oude tandenborstel en tandpasta verdwijnen daarom meteen in de prullenbak en maken plaats voor mijn nieuwe aanwinsten. Binnen vijf dagen zou ik al een verschil moeten zien! Vol enthousiasme poets ik voor de eerste keer mijn tanden met mijn nieuwe tandpasta en wacht vol spanning af. Ik ben overigens absoluut niet snel fan van een nieuwe ‘smaak’ tandpasta, dus ben erg blij dat deze wel bevalt. Eén zorg minder.

De volgende ochtend voelt het net alsof het weer opnieuw kerstochtend is! Maar in plaats van mijn bed uit te springen en naar de kerstboom te rennen om te kijken of er pakjes onder liggen, zet ik nu als eerste koers naar de spiegel. Ik wil weten of mijn grondige poetsbeurt van gisteravond heeft geloond. Zo wordt tandenpoetsen haast nog leuk! Stiekem weet ik ook wel dat het te mooi zou zijn om waar te zijn, maar checken kan natuurlijk nooit kwaad. En nee, ik zag inderdaad (nog) geen verschil, maar het zou ook vrij absurd zijn als dat wel zo was!

Dag 5

Ik heb nooit moeite gehad met lachen, maar ik merk dat ik na vijf dagen poetsen met Colgate Max White Expert White niets anders meer wil doen. Als het maar even kan, beloon ik iedereen met een gulle lach. Dit gevoel heb ik niet meer gehad sinds het moment dat mijn beugel werd verwijderd. Ik lach mijn tanden de hele dag bloot en aan het einde van de dag ga ik naar huis met een lichte kaakpijn. Eigen schuld, dikke bult.

‘s Avonds sta ik mijn tanden nog eens in de spiegel te bewonderen. Ik ben nog maar op de helft, maar merk nu toch echt al een zichtbaar verschil. Dit product blijkt dus echt na al vijf dagen te werken! Ergens ben ik misschien een beetje sceptisch geweest, want deze verandering verrast me meer dan ik had verwacht. Er zijn immers zoveel middelen die beweren dat ze écht werken, dat ik er geen rekening mee had gehouden dat deze tandpasta wel het verschil zou maken. Toch ben ik niet de enige die het heeft opgemerkt, ook van anderen krijg ik het te horen. Nog niet specifiek over mijn tanden, maar zeker wel over mijn glimlach. Ik ben benieuwd wat het resultaat zal zijn na de volle tien dagen.

[full_width][/full_width]

Dag 10

De tien dagen zijn voorbij gevlogen en de complimentjes gaan niet alleen meer over mijn lach, maar ook mijn tanden. Iedereen vraagt of ik mijn tanden heb laten bleken bij de tandarts, maar ‘helaas’ moet ik ze iedere keer weer teleurstellen. Toch moet ik zeggen dat ik de verwarring begrijp, mijn tanden zijn een aanzienlijk stuk witter geworden in een vrij korte tijd. Zelf sta ik er ook nog steeds van te kijken. Iedere keer als ik langs een weerspiegelend oppervlak loop, dan kan ik het niet laten om ze even te bewonderen. Ik voel me veel zelfverzekerder over mijn lach en merk dat ik er niet meer zo bewust mee bezig ben als eerst.

Overdag eet ik gewoon wat ik wil, lach ik en praat ik zonder er bij stil te staan. ‘s Ochtends voordat ik de deur uit ga en ‘s avonds voor het slapen gaan poets ik mijn tanden met de tandpasta en speciale tandenborstel, die het werk voor me opknappen. Het resultaat is – zoals de verpakking mijn sceptische zelf al liet weten – een witter gebit met minder verkleuringen en een heerlijk fris gevoel. Voor mij is dit de ideale manier om mijn gebit te verzorgen zonder extra tijd kwijt te zijn.

Before & after:
[full_width][/full_width]

Eindoordeel

Een ieder die ook lang niet altijd zeker is over zijn of haar gebit adviseer ik het zeker eens te proberen. De Colgate Max White Expert White tandpasta doet vanwege de professionele whitening ingrediënten precies wat hij belooft te doen: wittere tanden in slechts vijf dagen. Een groot voordeel hiervan is dat je je tanden kunt reinigen én kunt bleken in één handeling, zodat je je hier verder geen zorgen meer over hoeft te maken. Daarnaast kun je gewoon eten waar je zin in hebt, omdat de tandpasta niet alleen oude verkleuringen verwijdert, maar ook nieuwe verkleuringen voorkomt. De smaak is bovendien erg aangenaam en aangezien je toch je tanden moet poetsen, kun je dat maar beter doen met een tandpasta die echt werkt. Daarnaast ben ik erg tevreden over de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit van deze tandpasta, zeker voor een product dat ook daadwerkelijk mijn tanden bleekt. Vanwege deze unieke ingrediënten blijft me hiermee een dure behandeling bespaard.

Deze tandpasta heeft me laten inzien hoe fijn het voelt om gezonder ogende tanden te hebben. Ik merk dat ik het minder moeilijk vind om mijn tanden te laten zien op foto’s en dat ik over lachen eigenlijk helemaal niet meer na hoef te denken. Mijn wittere gebit heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven, terwijl ik er geen extra tijd aan kwijt ben geweest.

Wil je het product zelf ook uitproberen? We mogen maar liefst 100 full size tubes tandpasta weggeven! Laat om kans te maken je gegevens achter in onderstaand contactformulier en wie weet ervaar je binnenkort zelf ook dit verrassende resultaat. Heb je niet gewonnen, maar wil je toch wittere tanden? De tandpasta is ook gewoon te koop bij onder andere Etos of Kruidvat.

[contact-form-7 id=”329165″ title=”Colgate (jan. 2016)”]

Reageer op artikel:
NSMBL Beauty Test: wittere tanden én zelfverzekerder in vijf dagen – kan dat?
Sluiten