NSMBL bezoekt het kattenparadijs in de Kunsthal in Rotterdam

Van klassieke kunst tot een enorme speelhal van kunstgras. Van enorme kattenfoto’s tot aan heuse kattenkaraoke. In de Kunsthal hebben katten het tijdelijk overgenomen. We brachten een bezoekje aan kattenparadijs ‘Kattenliefde – Negen levens in de kunst’

Wat is het?

Er zijn foto’s te bewonderen gemaakt door Marie Cécile Thijs. Met adelijke witte kragen en soms zelfs een kroon op lijkt het alsof de katten uit de zeventiende eeuw komen. Ook zie je werken van onder andere Karel Appel, Ayako Rokkaku en David Shrigley.

Naast moderne en klassieke kunst met katten in de hoofdrol kan je ook daadwerkelijk ervaren hoe katten leven. Een enorme speelhal is gevuld met nepgras en er zijn heggen, struiken en zelfs trampolines geïnstalleerd. Doe mee aan kattenkaraoke of plof neer in een zitzak om vervolgens net als katten helemaal niks te doen. Ondertussen worden alle kattenfilmpjes die bestaan op het internet afgespeeld. Ook kan je als bezoeker overleden katten eren in de kattenhemel.

Waar is het te vinden?

Kunsthal Rotterdam. Museumpark, Westzeedijk 341 (vanaf Rotterdam centraal Tram 8, halte Kievitslaan)

Hoeveel kost het?

Tickets kosten €12 voor volwassenen, studenten betalen €6 en Museumkaart-houders hebben gratis toegang. Kinderen tot en met 18 jaar betalen €2. De Kunsthal is dinsdag tot en met zaterdag van 10 – 17 uur geopend en op zondag van 11 – 17 uur.

Reageer op artikel:
NSMBL bezoekt het kattenparadijs in de Kunsthal in Rotterdam
Sluiten