NSMBL bezoekt: Sarah van Sonsbeeck’s migranten-expo in de Oude Kerk (Amsterdam)

De Oude Kerk is het oudste, nog bestaande gebouw van Amsterdam en sinds vorig jaar het eerste kerkgebouw in Nederland dat een museum is geworden. We bezochten de indrukwekkende tentoonstelling ‘We may have all come on different ships, but we’re in the same boat now’ van Sarah van Sonsbeeck (1976) – deze zomer te zien in de Oude Kerk.

Wat is het?

‘We may have all come on different ships, but we’re in the same boat now’ is een bekende quote van Martin Luther King en door de krachtige uitspraak nu ook de titel van Sarah van Sonsbeeck’s tentoonstelling over migratie. Bij binnenkomst word je overweldigd – maar liefst 333 thermische dekens liggen verspreid in banen in de Oude Kerk. Het geheel richt aandacht op de vluchtelingenkwestie en in dit geval met name de overtocht die vele vluchtelingen maken op zee, waarna ze in deze thermodekens werden gewikkeld.

De Oude Kerk was een havenkerk waar schepen werden gedoopt en bij vertrek en terugkomst werd gebeden voor een behouden vaart. Tot en met 17 september brengt Sarah van Sonsbeeck de zee terug in de Oude Kerk, met dit gegeven als leidmotief.

Waar is het?

De Oude Kerk, Oudekerksplein 23 (op de Wallen, op loopafstand van Centraal Station). De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00, met een aangepaste tijd op zondag van 13:00 tot 17:30.

Hoeveel kost het?

Tickets kosten €10 voor volwassenen, studenten betalen €7,50 en Museumkaart-houders hebben gratis toegang.

Voor meer informatie, zie hier de website.

Reageer op artikel:
NSMBL bezoekt: Sarah van Sonsbeeck’s migranten-expo in de Oude Kerk (Amsterdam)
Sluiten