Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 29 jul 2016

NSMBL Brunch Hotspots: Dignita in Amsterdam Zuid

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Brunch + Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: brunch-restaurant Dignita in Amsterdam Zuid.

[full_width][/full_width]

Wie, wat, waar?
Ken je dat gevoel dat je om 16:00 ontzettende zin hebt in een enorme stack pancakes of een gepocheerd eitje op toast, maar er nérgens meer brunch geserveerd wordt? Met de komst van all-day brunch-restaurants hoeft dat gelukkig niet meer, en ook bij Dignita kun je de hele dag lang (of in ieder geval tussen 09:00 en 17:00) brunchen. Extra mooi: alle winst wordt gebruikt om trainingen te geven aan slachtoffers van mensenhandel.

De keuken
Dignita maakt alles from scratch en de menukaart bestaat uit klassiekers met internationale invloeden, zoals echte American pancakes en eggs benedict. Daarnaast heeft Dignita ook wat minder typische brunch-gerechten, zoals de zucchini fritters en de mixed grill. Je kunt verder kiezen uit een aantal heerlijke sapjes, verschillende soorten koffie en zelfs cocktails. Alles kan overigens besteld worden met avocado, dus dan heb je ons al snel voor je gewonnen.

Onze tips
+ Als je moeilijk kunt kiezen, zijn de benny-boy en de hot smoked salmon royale zeker goede opties. En als je het niet doet voor de gepocheerde eitjes, doe het dan het knapperige aardappelcakeje dat erbij geserveerd wordt.
+ Heb je meer zin in zoet, ga dan voor de American pancake stack of de nutty granola. Je ogen zijn waarschijnlijk groter dan je maag, maar dat is het zó waard.
+ Voor de grotere trek, zijn de zucchini fritters of forest dweller aanraders. Voor een vlezige trek zijn de meat lovers of mixed grill goede keuzes.
+ Met warm weer is de iced coffee niet te weerstaan; of probeer eens een ice cream float!

[full_width][/full_width]

Eindoordeel
Los van het feit dat je ook nog eens bijdraagt aan een goed doel, is Dignita een ontzettend fijne plek om je ontbijt, brunch of lunch door te brengen. Er is voor ieder wel wat! Let wel: het is een populaire tent, dus in het weekend zou je eventueel even in de rij moeten staan. Maar mocht je je binnenkort in Amsterdam Zuid bevinden, en op zoek zijn naar een lekker laat ontbijtje of lunch, dan is het een enorme aanrader. En een latte met een vers croissantje never hurt nobody, right?

Website // Facebook

Koninginneweg 218
1075EL Amsterdam

020 221 4458
[email protected]

Openingstijden: dagelijks van 09:00 tot 17:00

Reageer op artikel:
NSMBL Brunch Hotspots: Dignita in Amsterdam Zuid
Sluiten