Suze van As
Suze van As Fashion 10 mrt 2017

NSMBL Challenge: Hoeveel verschil is er tussen pashokjes in de Kalverstraat?

Een tijdje geleden doken er foto’s op van Franse blogger Inna, die aantoonde dat de belichting in pashokjes enórm verschilt per winkel. Ik (Suze van NSMBL) besloot het zelf uit te gaan testen in de Kalverstraat.

Toen ik het stuk van Inna voorbij zag komen kon ik bijna niet geloven dat winkels hun belichting zo lelijk maken. Zelf ben ik regelmatig (eh… iets te vaak) in een pashokje te vinden, dus ik ken als geen ander de pieken en dalen van de mooie en lelijke pashokjes. Soms staat iets in de winkel veel mooier dan thuis, en de andere keer voelen we ons juist in het pashokje minder mooi dan we eigenlijk zijn. Maar is het echt zo dat de belichting in Zara gruwelijk is, en de belichting in de Bershka geweldig?

Ik was nieuwsgierig en ging op pad om het zelf uit te vinden. Ik moet wel toegeven dat het slightly awkward was om zonder een kledingstuk een pashokje in te gaan, dus nam ik elke keer iets moois mee (wat ik weer verdrietig moest terughangen). Het is opvallend dat je niet stil staat bij het verschil van de belichting, tot je in anderhalf uur tijd in 9 verschillende hokjes staat te vergelijken. Welk hokje vinden jullie het beste?

Thuis (natuurlijk licht)

Dit is waar we mee beginnen en hoe ik eruit zie als het zonnetje schijnt. Ik koos voor een simpele outfit, zoals Inna dat ook deed. Ik heb helaas geen witte topjes, dus ging ik voor zwart (my favourite).

Bershka

Oké, de Bershka vond ik zelf niet de mooiste belichting hebben, maar het was wel redelijk natuurlijk. Ik zag in ieder geval geen grote schaduwen op mijn lichaam of gezicht, wat altijd fijn is. Dit kan wel een verkoop-trucje zijn van de winkel…

H&M

Yikes. Forse schaduwen die elk plooitje en hoekje laten zien op je lichaam. Heel naar om te zien hoe alleen mijn neus belicht wordt en de rest in schaduw gehuld is. Nee, dit was onnatuurlijk en unflattering to the max.

Mango

Allereerst wil ik even zeggen dat de temperatuur in de winkel tropisch was. Dit maakt het passen heel klam en ongemakkelijk. Waarom het er zo heet was is mij een raadsel, aangezien het een frisse dag was. De belichting was wel oké, al vond ik wel dat er veel schaduwen te zien zijn en het licht best fel (en warm) was.

Monki

Als ik heel eerlijk ben is Monki één van mijn favoriete winkels, maar ik zal proberen om objectief te oordelen. Het licht was een beetje flets, maar zorgde er wel voor dat niet elk plooitje en plekje te zien was. Over het algemeen denk ik dat Monki de meest natuurlijke belichting had van alle pashokjes. Al lijkt mijn huid hier bijna net zo grijs als mijn haar, wat kan liggen aan het gele gordijn.

Zara

Dit was ook geen succes. Alles wordt belicht en ik lijk een paar kilo zwaarder vergeleken met Monki. Thanks Zara. Het nodigde niet uit om iets te gaan passen, dus ben ik na de foto meteen weer weg gegaan.

Pull & Bear

Wauwie, ik lijk hier wel gephotoshopt. Elk mogelijk plekje, vlekje en plooitje is verdwenen en mijn huid ziet er mooier uit dan in het echt. Ik ben er dan ook in getrapt en heb een topje gekocht dat ik mee had genomen naar het pashokje (oeps). Gelukkig was het topje een dag later nog steeds leuk, dus het was niet erg!

Stradivarius

Deze relatief nieuwe winkel in de Amsterdamse winkelstraat loop ik meestal voorbij, dus ik had geen idee hoe de pashokjes waren. De belichting was een klein beetje confronterend, elke plooi en bobbel was te zien. Dit komt omdat de belichting maar van één kant kwam (rechts op de foto). Niet mijn favoriet.

Topshop

Het was niet de meest natuurlijke belichting, maar het was ook zeker niet de slechtste pashok-ervaring. Ja, je ziet elke plooi van mijn top, maar hierdoor heb je wel een eerlijk beeld van wat je koopt. Ook vond ik de schaduwen op mijn gezicht hier wat minder storend dan bijvoorbeeld bij H&M, maar dat kan aan mij liggen.

Urban Outfitters

Last but not least, het grootste pashokje van de dag. Ik vond de belichting hier heel goed en realistisch. Ik heb niet het idee dat mijn huid verkleurde of dat elke plooi benadrukt werd. Hier kon ik goed zien hoe de kledingstukken me stonden, en hoefde ik niet bang te zijn dat de kleding de volgende dag er heel anders eruit zou zien.

Reageer op artikel:
NSMBL Challenge: Hoeveel verschil is er tussen pashokjes in de Kalverstraat?
Sluiten