Vivian
Vivian Love & Life 25 aug 2018

NSMBL Challenge: Met wat voor foto scoor je de meeste mannen op Tinder?

Nou, laat me de eerste zijn om je te vertellen dat dat verreweg niet hetzelfde is. Wat is chillen überhaupt? Wil je vrienden zijn? Of is dit een ‘subtiele’ manier om me je slaapkamer binnen te lokken? Hoe dan ook, it’s a no from me.

Het ergste is nog wel dat wij vrouwen vaak precies hetzelfde zijn. We zeggen niet wat we willen, maar uiten dit op voor mannen (of voor wie dan ook) totaal onbegrijpelijke passief-agressieve manieren. “Oh, hij reageert pas na een uur? Pff, ik zal hém eens laten wachten. Over twee uur ga ik pas reageren op zijn berichtje. Dat zal hem leren!”

En heb jij hem gisteravond als laatste een berichtje gestuurd? Dan is het logisch dat hij jou ‘s ochtends als eerst appt. Dat zijn nou eenmaal de regels van het dating-spel van generatie Y. Elkaar leren kennen in een bar is zo enorm passé. Dat gaat tegenwoordig allemaal digitaal. Je hebt welgeteld drie seconden nodig om te bepalen of je iemand leuk genoeg vindt om mee te praten.

Dit roept bij mij de vraag op waar mannen dan precies op letten bij het moderne daten via apps als Tinder. Want hoewel ik er nog steeds principieel op tegen ben, pak ook ik af en toe eens mijn mobiel erbij om naar links en rechts te swipen. En geloof mij, ik ben vrij kieskeurig. Als een jongen vijf selfies op zijn profiel heeft, dan is het game over. En laat me niet beginnen over de verschrikking wanneer iemand alleen maar groepsfoto’s heeft. Hoe weet ik dan in hemelsnaam wie wie is?!

Daarom besloot ik, als enige single girl op de NSMBL-redactie, eens een klein experimentje uit te voeren. Waar swipen mannen nou écht rechts op: duidelijk make-up of juist au naturel? En zien ze liever selfies of normale foto’s? Om uit te zoeken wat voor soort foto nou het beste werkt op Tinder, besloot ik drie keer met verschillende soorten foto’s vijftig keer naar rechts te swipen.

Bij elke drie de ronden stond precies dezelfde informatie op mijn profiel, en zocht ik naar mannen van 22 tot 30 jaar binnen een afstand van 40 kilometer. Ik heb de eerste vijftig mannen die ik tegenkwam naar rechts geswipet. Hierin heb ik wel een klein beetje geselecteerd, want sommige mannen zijn nou eenmaal écht creepy. En hoe erg het ook is, iemand die hashtags op Tinder gebruikt schrijf ik meteen af. Sorry, not sorry!

Ronde 1: De flawless selfie
Oké, ik zal eerlijk zijn: dit zijn de foto’s die ik op mijn dating-profiel zou zetten. En waarom ook niet? I look hella good, if I say so myself. Maar vinden de mannen op Tinder dat ook, dat is natuurlijk de vraag.

Bij een van de eerste matches zakte de moed me gelijk al in de schoenen. Zijn naam was Joshua en hij zag er leuk uit. Hij was knap, lang, sportief en erg ambitieus – aan zijn biografie te zien. Na een beleefde introductie was zijn eerste vraag: “Kom je ook bij mij zonder make-up?” Ik dacht eerst nog dat het een grapje was, dus ik ging er niet te veel op in. Maar toen hij mij vroeg of ik ook hakken aan kon doen als ik hem zou zien (wederom érg voorbarig gedacht van hem), was ik wel een beetje klaar met Joshua.

[/one_third][one_third][/one_third][one_third_last]

Maar aan de andere kant was ik ook wel weer benieuwd met wat voor onzinnigheid nog meer zou komen, dus ging ik er nog een keer op in. Dat viel niet in goede aarde bij Joshua, zoals je in de screenshots kunt zien. Gelukkig voor mij liet hij mij niet weggaan zonder me nog één fantastisch goede tip mee te geven: “‘Feminist shit’ gaat vrouwen nergens brengen in het leven, puur vanwege het feit dat ze geen mannen zijn.” Nou, weten we dat ook weer.

[/one_half][one_half_last]

Nu houd ik er niet van om iedereen over één kam te scheren, en dus ging ik vrolijk verder met Tinderen. En dat zorgde voor flink wat succes. Van de vijftig mannen die ik leuk had gevonden, was ik met dertig een match. Zo’n tien mannen begonnen begonnen vrijwel direct te praten. Van een beleefde ‘Hallo, hoe gaat het?’ tot een gifje van een kleine chimpansee die zijn shirt in tweeën scheurt – ik kreeg van alles binnen.

Het viel me op dat mijn matches vooral mannen van een jaar of 26/27 waren. Dit waren dan ook de personen die me mee op een date vroegen – en gelukkig niet op de ‘hey, kom chillen’-manier. Als ik één ding heb meegekregen van dit experimentje, is dat niet álle mannen vergeten zijn hoe ze op een hoffelijke manier de hand van een dame vragen. Halleluja!

Ronde 2: De letterlijke ‘I woke up like this’-selfie
Nadat ik voor een challenge een week zonder make-up moest leven, heb ik er totaal geen moeite meer mee om make-uploos de deur uit te stappen. Maar om nou make-uploze foto’s te gebruiken om mezelf aan te prijzen op een dating-app, dat zou ik normaal gesproken niet zo snel doen.

Maar ik was wel benieuwd hoe mannen op zulke foto’s zouden reageren. Ze zeggen wel altijd dat ze van vrouwen zonder make-up houden, maar is dat ook echt zo? Dus zocht ik, in het kader van onderzoek, make-uploze foto’s van mezelf op. Tussen de duizenden selfies die er in mijn filmrol staan, vond ik welgeteld twee foto’s waar ik geen make-up draag. Dat zegt wel weer genoeg over mezelf, denk ik zo – maar daar gaat het nu gelukkig niet om!

Tot mijn verbazing was ik direct een match met de eerste jongen die ik naar rechts swipete. En deze trend bleef zich nog wel even doorzetten. Op een gegeven moment had ik binnen een uur zelfs vier ‘superlikes’ gekregen, terwijl ik in de eerste ronde in totaal slechts twee hiervan had gekregen.

Uiteindelijk was ik met 26 van de 50 mannen een match. Ik merkte echter wel dat veel matches niet begonnen met praten – zelfs de superlikers niet. En de gesprekken die ik had, kwamen niet veel verder dan ‘Hallo, hoe gaat het?’ en ‘wat studeer je?’.

Het meest romantische berichtje kwam van ene Michael, die, nadat ik hem na de hoi en hallo vroeg of hij nog leuke plannen had, zei: “Niet veel Aha je mag mr wel appe.” Nadat ik hem vriendelijk bedankt heb voor de hoffelijke uitnodiging verwijderde ik mijn account en was het tijd voor de laatste ronde.

Ronde 3: De ‘Mam, wil je even een foto van me maken?’-foto
Net zoals dat mannen zeggen dat ze van vrouwen zonder make-up houden, vinden ze selfies vaak ook overbodig. Ook daarvan wilde ik eens uitzoeken of dit echt zo is. Dus zocht ik naar foto’s die een ander van me heeft gemaakt. Gelukkig was dit een iets makkelijkere taak dan het vinden van make-uploze foto’s, en met onderstaande twee foto’s ging ik de laatste ronde van deze challenge in.

Het zelfvertrouwen dat ik inmiddels had opgebouwd, werd per swipe beetje bij beetje afgebrokkeld. Na vijftien keer naar rechts te hebben geveegd, had ik nog maar één match. What happened? Ik kreeg al bijna medelijden met mezelf toen ik me bedacht dat niet iedereen constant op Tinder zit.

Juist, even geduld hebben dus. Na een dag had ik 23 matches, waaronder twee superlikes. Hoewel er niet veel mannen begonnen met praten, merkte ik wel dat dit leukere gesprekken waren dan bij de vorige twee soorten foto’s. Ik kreeg veel complimentjes over mijn uitstraling en lach, en de gesprekken waren wat minder serieus dan die eindeloze praatjes over werk en school.

Met wat voor foto scoor je nou de meeste mannen?
Geloof het of niet, maar met een selfie en een flinke lading make-up krijg je de meeste matches op Tinder. Best opvallend, aangezien ik mannen altijd hoor zeggen dat ze een hekel hebben aan make-up en vrouwen die veel selfies maken. Ha, leugenaars!

Nu moet ik wel zeggen, het verschil tussen de soorten foto’s was niet enorm. Bij de make-up selfie was ik met 30 mannen een match; een selfie zonder make-up leverde er 26 op en de ‘spontane’ foto 23. Of je nou je contour en rode lippen rockt, of juist liever puur natuur voor de dag verschijnt – het maakt niet zoveel uit. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt, want er is niets zo sexy als iemand die zelfverzekerd is.

Benieuwd wat mannen nou écht van je make-up vinden? Ook dat zocht ik voor je uit:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Challenge: Met wat voor foto scoor je de meeste mannen op Tinder?
Sluiten