NSMBL City Guide: 10 x de leukste hotspots van Breda

Oh Breda, wat ben je gezellig! Na vele City Guides in alle uithoeken van Nederland brachten we eens een bezoekje aan het zuiden. Lees en kijk snel verder over onze favoriete plekjes.

Yirga

De ochtend begint rustig bij Yirga. Het is een fijne en lichte plek met enorme ramen en er zijn veel zitplekken. Ook werken met een laptop aan de grote tafel in het midden is geen probleem. Mocht het druk zijn, dan zijn er zelfs nog plekjes aan de bar. De – wekelijks wisselende – wentelteefjes en koffie zijn heerlijk! Hier komen we de volgende keer graag terug.

Sint Annastraat 19C // website

MOTI

In de buurt van Yirga zit MOTI, Museum Of The Image. Met tentoonstellingen en de vaste collectie richt MOTI zich op ontwikkelingen binnen de beeldcultuur. Alleen deze week is zoals wij MOTI nu kennen nog open. Ze gaan namelijk renoveren, samen met Breda’s Museum komt er een heel nieuw concept: Stedelijk Museum Breda. Rond maart gaan ze weer open; we zijn benieuwd!

Boschstraat 22 // website

Noos 31

Dit winkeltje is toch wel onze shop-favoriet in Breda. Mooie vlinders achter glas, lingerie, kaartjes, prints, schattige robots, kleding en sieraden. Er is van alles wat! En alsof dat niet genoeg is, kan je er ook nog lekkere taartjes eten en wat drinken in het café.

Sint Janstraat 25 // website

Café Couture

Het eerste dat ons opvalt in Café Couture, is de wand met mooie vintage tassen. Bij Café Couture vind je vintage uit Parijs én nieuwe kleding van eigen label (het atelier zit achter in de winkel!), maar ook voor mooie shawls, brillen en sieraden kun je hier terecht.

Stadserf 4 // website

PuiCk

Dat PuiCk een favoriet is in Breda, merken we meteen. Er zijn nog twee plekjes over bij binnenkomst; schommels bij het raam! Al schommelend genieten we van een heerlijke avocado kip én bacon sandwich met een rabarbersapje. De menukaart is uitgebreid: salades, sandwiches, pita’s, soep, zoet, noedels én je kunt een lunchmenu samenstellen. De inrichting is huiselijk en de ruimte is gezellig gevuld met planten. Is er geen plekje vrij? Hierbij een paar lekkere alternatieven: In Kannen en KruikenLoff met vega en vegan gerechten en Brasserie Bardot.

Veemarktstraat 56 // website

De Nieuwe Winkel

De Nieuwe Winkel staat vol met spulletjes van meer dan vijftig ondernemers! Van mappen tot sieraden en kussens tot pinnetjes. Het aanbod is voor zowel de man als vrouw en jong en oud.

Tolbrugstraat 24 // website

’t Ezelsoor

Al wandelend door de Veemarktstraat lopen we langs ’t Ezelsoor en valt ons oog op een paar mooie fotografie- en kunstboeken in de etalage. Bij ’t Ezelsoor vind je tweedehands en nieuwe boeken, allemaal voor lage prijzen. Je kunt hier rustig rondkijken; de eigenaren zijn super vriendelijk en helpen je graag. We verlaten de winkel dan ook niet met lege handen.

Veemarktstraat 52 // website

Smits Ambachtelijke Chocolaterie

Als tip krijgen we te horen dat we de roomtruffels van Chocolaterie Smits proberen moeten. Een begrip in Breda sinds 1914! We kunnen het niet laten en gaan naar huis met een bakje heerlijke roomtruffels. Ben je meer van de cupcakes, bezoek dan A Cup of Cake.

Wilhelminastraat 50 // website

Sowieso

Voor een lekker bakkie ga je naar Sowieso. De sfeer is fijn, het personeel is super vriendelijk en er zijn zitplekken genoeg! Ook een bezoekje waard: Stilleven en Koffietentje.

Nieuwstraat 46 // website

LILA

Onderweg naar de chocolaterie ontdekten we LILA. Wanneer je de fijne witte ruimte binnenstapt kom je direct tot rust; in de winkel vind je kleding, schoenen, sieraden van BY1OAK, interieurspullen en nog veel meer. Mocht je budget groter zijn, neem dan eens een kijkje bij Misses aan de overkant, dat onder andere Isabel Marant en Chloé verkoopt.

Wilhelminastraat 12 // website

Leuk om te weten: Blind Walls Gallery heeft een speciale stadsgids in pocketformaat uitgebracht met alle adressen (en informatie) van de muurschilderingen door Breda. De gids spotten we bij MOTI maar is hier ook online te bekijken.

NSMBL City Guide: 7 x de leukste hotspots van Delft

Reageer op artikel:
NSMBL City Guide: 10 x de leukste hotspots van Breda
Sluiten