Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Food 27 okt 2016

NSMBL city guide: 10 x keer de leukste hotspots in Berlijn

Weekendje Berlijn gepland? We brachten vorige week 48 uur door in deze fijne stad en hebben voor jullie 10 favoriete shop- en eettentjes verzameld! Algemene tip: denk ook aan voldoende cash, in Berlijn kun je (nog) niet overal pinnen.

Roamers

Of je nou grote honger hebt of lekkere trek: bij Roamers is er voor beide plek. Naast prachtige taarten zijn er ook uitgebreide lunchopties. De prijzen zijn daarnaast erg laag; gemiddeld betaal je voor een lunch zo’n 7 euro. Wij gingen voor de slow cooked beef toast en avocado toast met zalm, op aanraden van locals. Ook is deze plek een waar walhalla voor plantenliefhebbers.

Pannierstraße 64 // website

House of Small Wonder

Wanneer je House of Small Wonder binnenstapt, kom je eerst terecht in een mooi ingerichte gang met wenteltrap, versierd met heel veel planten. Eenmaal boven lijkt het alsof je je in een kas bevindt, dankzij het schuin aflopende glazen plafond. Het personeel is super vriendelijk, de latte art is perfect en het menu voor ontbijt en lunch is uitgebreid. Gemiddeld ben je zo’n 10 euro kwijt voor een lunch.

Johannisstraße 20 // website

Distrikt Coffee

Voor heerlijke fluffy pancakes (met citrusboter, bessenconfituur, room, nootjes én fruit als topping) moet je bij Distrikt Coffee zijn! Een gemiddelde lunch kost zo’n 8 euro. De koffie is er goed, het personeel vriendelijk en de sfeer is er fijn.

Bergstraße 68 // website

Paul’s Boutique

Mocht je nog steeds op zoek zijn naar de perfecte jeans, dan slaag je hier sowieso in het scoren van thrifted Levi’s, Nudie, Lee of Wrangler. Op zoek naar sneakers? Met wandel vol nieuwe én tweedehands schoenen van onder andere Adidas, Nike en Puma kun je je geluk niet op.

Oderberger Str. 47 // website

Voo Store

Of je nou op zoek bent naar een sieraad, schoenen, tijdschrift, boek of een mooi kledingstuk; bij Voo Store komt mode, kunst en design samen. Ook is er een koffiebar voor een nodig relaxmomentje.

Oranienstraße 24 // website

The Barn

Tussen het shoppen en rondstruinen door is een koffiepauze altijd een goed idee. Bij The Barn kun je terecht voor een kop koffie met wat lekkers. Het is een klein pand, maar binnen én buiten is er veel plek.

Auguststraße 58 // website

Humana Secondhand & Vintage Kaufhaus

Tweedehands shoppen en vintage parels scoren doe je bij de gigantische Humana Friedrichshain. Het pand heeft 4 etages met tweedehands- en vintage kledingstukken voor mannen en vrouwen.

Frankfurter Tor 3 // website

The Visit

Voor een snelle kop koffie bezoeken we The Visit. Het interieur is strak en clean en de koffie is er heerlijk. Werken is er ook mogelijk, mocht je nog iets moeten afhandelen.

Adalbertstraße 9 // website

Umami

Heerlijke Aziatische hapjes voor een lage prijs; zeker een aanrader! Gemiddeld betaal je zo’n 4 euro voor springrolls, 7 euro voor noodles en 8 euro voor een burger. De bediening is erg vriendelijk en snel, verder hangt er een gezellige, huiselijke sfeer.

Knaackstraße 16 // website

KW institute for Contemporary Art // Café Bravo // Blain | Southern

In Berlijn zijn er prachtige binnenplaatsen. Zo kan je ook in de binnenplaats van KW institute ontbijten of lunchen, in het glazen Café Bravo. Het museum zelf is helaas tijdelijk gesloten tot en met 2017 voor renovaties. Mocht je toch een interessante galerie willen bezoeken dan raden we Blain | Southern aan. Speciaal voor deze galerie heeft Chiharu Shota een enorme installatie gecreëerd, genaamd ‘Uncertain Journey’. Heel bijzonder!

Auguststraße 69 // website

NSMBL city guide: 22 x de leukste hotspots van Stockholm

Reageer op artikel:
NSMBL city guide: 10 x keer de leukste hotspots in Berlijn
Sluiten