NSMBL City Guide: 5 favoriete shop- en food hotspots in de Baarsjes

Amsterdams stadsdeel de Baarsjes is in de afgelopen jaren een heleboel leuke nieuwe winkels en eettentjes rijker geworden. Tijd voor ons om op onderzoek te gaan! We hebben vijf favoriete parels op een rijtje gezet, inclusief nieuwe spots.

UHMAH

Afgelopen december opende UHMAH de deuren op een ruime locatie aan de Admiraal de Ruijterweg. De winkel wordt gerund door Irene & Almudena, sinds 2015. Je kunt hier kleding, accessoires, kaarten en unieke cadeautjes scoren. Ook is eigenaresse Irene ontwerpster en verkoopt ze haar eigen label in de winkel! En Frankie de winkelhond is altijd in voor een knuffel.

Admiraal de Ruijterweg 67 / website

FAC shop

Heel wat anders maar niet minder leuk: FAC shop. Hier kun je terecht voor originele uitgaans- en festivalkleding en accessoires!

Jan Evertsenstraat 29 / website

Pieter & Tosch

Afgelopen jaar werden de Baarsjes een parel rijker. Bij Pieter & Tosch, gerund door Ashanti en Eugenie, vind je allerlei treasures: van handgemaakte mandjes tot aan tapijten uit Marrakech. Ook vind je er sieraden, kaarsen, prints, keramiek, beauty producten, kussens, tassen en nog meer leuks.

Jan Evertsenstraat 88 /website

De huiskamer van Rembrandt

Aan het Rembrandtpark vind je De huiskamer van Rembrandt: een heerlijke plek om te lunchen of bakkie te doen. Het concept vinden we leuk: je lunch stel je zelf samen, waarbij je kunt kiezen uit 1-4 gerechten op je bord. Voor ieders wat wils. Ook de inrichting voelt aan als een gezellige woonkamer. De prachtige deur die we spotten is door eigenaresse Judith op straat bij het vuil gevonden. Wat een vondst.

Orteliuskade 5 / website

Koala Republic

Last but not least: Koala Republic, sinds februari geopend. Bij binnenkomst spotten we een wel heel bijzondere zitplek, namelijk een zwevend plateau op een paar meter hoog. Je vindt er daarnaast zithoeken met mini schommels voor je voeten én er hangen planten op de kop bij de bar. Je kunt hier terecht voor gezonde lunches en heerlijke koffie.

Jan Evertsenstraat 115 / website

NSMBL City Guide: 5 x de leukste (nieuwe) hotspots van Utrecht

Reageer op artikel:
NSMBL City Guide: 5 favoriete shop- en food hotspots in de Baarsjes
Sluiten