Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Food 19 januari 2017

NSMBL city guide: 5 heerlijke patisserieën in Amsterdam

In december 2016 opende er een nieuwe en nu al super populaire patisserie in Amsterdam, genaamd Sticky Fingers. Niet alleen kan je er heerlijke biologische taartjes eten met goede koffie, maar ook de roze (!!) inrichting is helemaal onze smaak. Naast Sticky Fingers hebben we nog een aantal van onze favorieten voor je verzameld.

Kijk snel verder waar je nog meer een snackpauze kunt houden, met de lekkerste taartjes in Amsterdam. Ook kan je bij al deze tentjes fijn zitten met een kop koffie of thee erbij.

Petit Gateau

Na het shoppen in de Haarlemmerstraat toe aan een snackpauze? Sla dan zeker Petit Gateau niet over. De naam zegt het al; hier kan je terecht voor heerlijke mini-taartjes met de keuze uit heel veel verschillende smaken. Alles wordt bereid in de winkel; zichtbaar voor iedereen! Ook te vinden in de Foodhallen.

Haarlemmerstraat 80 / Bellamyplein 51 / Beethovenstraat 92 // website

Patisserie Anesta

Ben je in hartje Jordaan, bezoek dan eens Patisserie Anesta, opgericht door power couple Estefhan en Anita. De gebakjes zijn ware kunstwerkjes. Mocht je van chocola houden, sla dan vooral de bestseller niet over: een mousse van Guanaja, met chocolade van Valrhona, een zachte kern van gezouten karamelboter, een glutenvrije chocolade-amandel biscuitbodem en om het af te maken zit er ook nog eens eetbaar bladgoud op. Lekker.

Tweede Anjeliersdwarsstraat 22 // website

My Little Patisserie

De naam zegt het al, maar bij deze kleine en schattige patisserie heb je een uitgebreide keuze. Gezellig zitten in de Pijp en ondertussen genieten van heerlijke taartjes, éclairs of de lekkerste mille-feuilles van Amsterdam? Dan moet je hier zijn.

Eerste van der Helststraat 63 HS // website

Sticky Fingers

Bij binnenkomst vallen de enorm grote ramen en roze muur meteen op. Even later spotten we ook een geweldige popcornmachine. Sticky Fingers is een ecologische patisserie die alleen met biologische producten werkt. Niet alleen hebben ze er heerlijke zelfgemaakte tartelettes (banoffee, appel, framboos, citroen merengue, chocolade), maar ook snacks zoals kokosmakronen, muffins en pretzels. De koffie is er goed en de thee van TeaBar is tevens het proberen waard. Het industriële interieur met de roze muur ziet er daarnaast enorm Instagram-waardig uit… Verder is er voldoende plek. Wat wil je nog meer?

Amstelveenseweg 3 // website

Macaron by RJA

Voor ware kunstwerkjes moet je bij Macaron by RJA zijn. Met twee patisserie boutiques in Amsterdam haal je hier heerlijke en mooie Franse gebakjes, macarons, éclairs.

Utrechtsestraat 18A & Cornelis Schuytstraat 50 // website

NSMBL city guide: 5 x de nieuwste hotspots in Enschede

Reageer op artikel:
NSMBL city guide: 5 heerlijke patisserieën in Amsterdam
Sluiten