Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Food 12 jan 2017

NSMBL city guide: 5 x de nieuwste hotspots in Enschede

Meer dan een jaar geleden maakten we een city guide over Enschede. NSMBL’s Yvet komt zelf uit de Twentse hoofdstad en merkte op dat er in de tussentijd fijne nieuwe lunchtentjes en shops bijgekomen zijn. Tijd voor een update!

STOET

Het is nog geen vier maanden sinds de opening en STOET (brood in het Twents) is al een begrip in Enschede. Je kunt hier terecht voor heerlijk ontbijt, lunch of taartjes met goede koffie, thee en (zelfgemaakte) limonades. Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, begon het te kriebelen bij eigenaresse Natasha. Op vakanties en dagjes uit deed ze veel inspiratie op bij locale lunchtenten.

STOET voelt als een fijne huiskamer gevuld met vintage meubels, planten en decoratie. Niet alleen kan je er gezellig langs met vrienden, er staat ook een grote tafel om aan te werken. De prijzen zijn daarnaast vriendelijk: voor goed vullende sandwiches betaal je gemiddeld €4,50, pancakes of soep €3,95 en voor een taartje ben je hooguit €2,75 kwijt. Overal is aan gedacht; van een kinderhoek tot aan contactpunten voor laptops en telefoons die door heel STOET hangen.

Pijpenstraat 15 // website

Conceptstore The Upperside

Tijd om te shoppen! Ook een nieuwe aanwinst voor Enschede is Conceptstore The Upperside. Eigenaresse Mariël heeft zelf tevens een webshop waar ze onder andere kaarten, prints en stickers verkoopt. De winkel biedt voor zo’n 90 (!) ondernemers een plekje om spullen te verkopen. Er is voor ieder wat wils: kaartjes, posters, vintage, sieraden, kleding, woonaccessoires en nog veel meer.

Haverstraatpassage 70 // website

ETN saladebar

Zin in een gezonde lunch tussen het shoppen door? Dan moet je bij ETN zijn. Een maand geleden begon Lotta met de eerste saladebar van Enschede; door middel van crowdfunding is het concept ETN werkelijkheid geworden. Je kunt er fijn zitten, maar ook een salade to-go is geen probleem. Je kunt kiezen uit salades van het menu of er eentje zelf samen stellen vanaf €6,50. De ingrediënten zijn daarnaast lokaal.

Haverstraatpassage 26 // website

Nienke’s Cupcakes

Snack time. Zoals de naam al zegt, kun je bij Nienke terecht voor cupcakes, maar ook muffins, cheesecake, chocolaatjes en brownies. Alles wordt gemaakt door Nienke zelf! Naast afhalen kun je er ook met een kop koffie een momentje voor jezelf nemen. Cupcakes kosten €2,20 en muffins €2,40.

Korte Haaksbergerstraat 15 // website

Geerlings Brocante

Op zoek naar een vintage tasje, beeldje voor in huis of andere bijzondere tweedehands woonaccessoires? Sla dan vooral Geerlings Brocante niet over! Geerlings is midden in het centrum te vinden en je scoort er mooie eye-catchers voor lage prijzen. Wekelijks wordt de winkel aangevuld met nieuwe treasures. Wij shopten er eerder al fijne leren tasjes voor een tientje.

Zuiderhagen 20 // website

NSMBL City Guide: De leukste hotspots van Enschede

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NSMBL city guide: 5 x de nieuwste hotspots in Enschede
Sluiten