NSMBL City Guide: 7 x de leukste hotspots van Amersfoort

Amersfoort is al langer de overstaplocatie van NSMBL’s Yvet als ze met de trein gaat, maar nog nooit eerder was ze de stad zelf ingedoken. Tijd om hier eens op ontdekking te gaan! En wat ís het een mooie stad, met veel pareltjes.

Son of a Croque

Een Croque Monsieur is een gegrilde sandwich met kaas, ham en bechamelsaus (of een spiegeleitje). Bij Son of a Croque gaan ze een stap verder met uitgebreide keuze aan croques. Denk aan Angus steak met ovenfrietjes, kaas, gekarameliseerde ui en kruidenmayonaise, maar ze hebben ook croques met verse bosbessen, boerenbrie, basterdsuiker, balsamico of poedersuiker. Yummy! Ook het bestellen gaat op een unieke manier. Door middel van een scheurkalender-muur kies je jouw gerecht en geef je die af bij de bar!

Arnhemsestraat 2A / website

Goedgevonden

Iets unieks tweedehands of vintage scoren doe je zeker bij Goedgevonden! Je vindt er een geweldige selectie aan lampen, schilderijtjes, beelden, meubels tot aan kristallen, whisky karaffen, LP’s, kleding en nog veel en veel meer!

Mooierstraat 12 / website

BUUF in de Serre

De lekkerste taartjes eet je bij BUUF in de Serre. Zowel zoet als hartig. Denk aan chocolade cheesecake, sinaasappel amandeltaart of peren notentaart, maar ook pastinaak met feta, walnoten en pompoen of linzen en spinazie. Carmen en Cesare, de oprichters van BUUF, zijn al jaren vriendinnen en sinds twee jaar ook nog eens buurvrouwen. Vandaar de naam! Ook hebben ze allebei hele lieve en knuffelbare honden die er regelmatig zijn. BUUF zit in een voormalig klooster en is echt een sfeervol pareltje. Als je de WC bezoekt, zie je de rest van het oh zo mooie pand!

Kleine Haag 2 / website

Sweet Sisters

De naam doet het al vermoeden, maar Sweet Sisters is opgericht door twee zussen. Tijdens het opstellen van deze City Guide kregen we dit als tip van meerdere bewoners. Ze maken de lekkerste bonbons. Ook verkopen ze verder een uitgebreid assortiment aan chocoladeproducten.

Krommestraat 3 / website

Livingstone Coffee

Voor een heerlijk kopje koffie met wat lekkers moet je bij Livingstone zijn. Naast goede koffie, hebben ze ook een fantastische smaak in interieur. De eerste etage is een waar plantenwalhalla gevuld met de leukste meubels. De sfeer is erg fijn. Ook zijn er plekken voor mensen die er werken willen.

Groenmarkt 11 / website

KAdE

Ter ere van het 40-jarig bestaan van Kunstschrift gaat de tentoonstelling in museum KAdE over de magie van het maken van kunstwerken door de eeuwen heen. In de tentoonstelling worden verschillende materialen en technieken laten zien van groot kunstenaars. Te zien tot en met 21 April.

Eemplein 77 / website

Las Lunas

Las Lunas bestaat al tien jaar en is iconisch is Amersfoort. Je kunt er terecht voor kleding in boho style en leuke printjes maar ook sieraden, tassen en accessoires.

Krommestraat 20 / website

NSMBL City Guide: 5 x de leukste (nieuwe) hotspots van Utrecht

Reageer op artikel:
NSMBL City Guide: 7 x de leukste hotspots van Amersfoort
Sluiten