Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Love & Life 16 feb 2015

NSMBL City Guide: De leukste hotspots van Den Bosch

Al wandelend door de binnenstad valt het ons direct op dat Den Bosch vooral bestaat uit kleine, gezellige winkelstraatjes, culinaire hotspots en leuke borrelcafé’s. We hebben van de lange reis trek gekregen en haasten ons naar het eerste adresje: Eetbar DIT.

Gezellig ontbijten
Eenmaal aangekomen wisten wij niet zo goed welk restaurant we naar binnen moesten gaan. Eetbar DIT bestaat namelijk uit twee restaurants precies tegenover elkaar; een avondzaak en een lunchroom. Gelukkig zagen we in de grotere zaak wat mensen en liepen daar vervolgens naar binnen. We werden meteen begroet door een aantal werknemers die druk bezig waren met het interieur van het restaurant. Eetbar DIT heeft een gezellige en huiselijke sfeer; van groene tafels en stoelen tot aan een kermislamp die aan de muur hangt. “Je komt terecht in een gekkenhuis, maar het is wel een georganiseerd gekkenhuis,” vertelt één van de werknemers.

[full_width][/full_width] Het ontbijt is zo uitgebreid, dat we niet zo goed weten waar we moeten beginnen. Van heerlijke croissants tot aan verse bolletjes met daarbij een heerlijk eitje, kaas, jam, choco-pasta en noem het maar op. Absoluut een goed begin van de dag.
Eetbar DIT, Snellestraat 24 en 26

Hebbedingen
We vervolgen onze weg naar interieurwinkel Van Daan en onze harten gaan net iets sneller kloppen. Van plantenhouders tot aan mokken met een print en geweldige lampen; het is een paradijsje voor de interieurliefhebber. Een onderscheidend aanbod aan leuke cadeaus voor jezelf, maar ook voor iemand anders.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last] De eigenares van Van Daan heeft haar stoute schoenen aangetrokken en is de winkel vooral uit enthousiasme begonnen. “Ik heb feeling met interieur en maak graag mensen blij met leuke dingen,” vertelt ze. Leuke dingen heeft ze zeker – wij gingen niet met lege handen de deur uit.
van Daan, Minderbroedersstraat 23

Koekwaus
Tijdens je trip aan de Brabantse stad mag je deze cadeauwinkel zeker niet overslaan. Koekwaus is een conceptstore bestaande uit producten van verschillende ontwerpers maar ook van studenten en starters. In de winkel vind je veel mooie, niet-alle daagse producten.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Wij waren natuurlijk vooral nieuwsgierig naar waar de naam vandaan komt. “We wilden iets anders, een beetje een Bossche naam. We zijn in het Bossche woordenboek gaan kijken en zo kwamen we bij Koekwaus. Een leuk Bossche woord dat opvalt,” vertelt één van de twee zussen die de zaak hebben opgericht.
Koekwaus, Vughterstraat 107

[full_width][/full_width]

Oh
We wachten even totdat de storm voorbij is en vervolgen onze weg naar de volgende winkel: Oh. Volgens de eigenaresse is Oh een beleving waarin ze iedere bezoeker willen laten genieten. Zo is er in de winkel een knusse koffiehoek te vinden – perfect om je vriend te droppen terwijl jij door de winkel loopt te neuzen. Oh verkoopt werkelijk van alles; naast interieurspullen zijn er ook kaarten en kledingstukken te vinden van merken zoals Nudie Jeans, American Outfitters en JOTT.

[full_width][full_width]

Wij waren erg benieuwd naar hoe de naam bedacht is en vroegen dit aan de eigenaresse. “Vroeger zat in dit pand het Oranje Hotel. We waren op zoek naar een pakkende naam en de afkorting van Oranje hotel was perfect hiervoor.”
Oh, Verwerstraat 25

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Voor de echte theeliefhebber
We moeten eerlijk bekennen dat we nog best vol zitten van het ontbijt, maar we hebben wel zin in een lekker kopje thee. Creme coffee and pastry is hier dan ook de perfecte locatie voor. Er is een mooi tafeltje voor ons aan het raam gereserveerd. Op de tafel staat een draaiapparaat met verschillende smaken thee erin. Eén van de medewerkers legt ons uit dat we straks een pot heet water krijgen met daarbij kleine zakjes en twee kopjes. Eerst kies je een smaak uit en vervolgens houd je heel handig het kleine zakje onder je favoriete smaak en draai je aan de knop. De kruiden vallen in het zakje en dit zakje leg je vervolgens in je kopje. Leuk concept en vooral erg lekker. [one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

De heerlijke high tea die we mogen verorberen begint met een hartige gang. Vervolgens krijgen we wentelteefjes, yoghurt en fruit. Als dessert genieten we van een aantal heerlijke taartjes met onder andere de lekkerste cheesecake die we ooit hebben gegeten.
Creme coffee and pastry, Snellestraat 47

Bijzondere sieraden
Nadat we ons eten even hebben laten zakken is het tijd om het culturele deel van Den Bosch te gaan bezoeken. Wij hebben ervoor gekozen om het het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch te gaan bekijken. In het vooral strakke en grote gebouw zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Op de tweede etage van het museum vind je moderne en hedendaagse keramiek en sieraden. De sieraden zijn vooral erg bijzonder. Zo vind je er een ketting van gebroken glazen, maar ook elegante gouden sieraden.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Ook wordt de collectie ‘Global Identity’ van chp..?, een sieradenmerk, gepresenteerd. chp…? nodigt bekende ontwerpers uit om de traditie van sieraad-design te versterken door te focussen op concept, spel, nieuwe technieken en materialen. De waarde van het idee hoort belangrijker te zijn dan de waarde van het materiaal. De tentoonstelling loopt t/m 22 maart 2015.
Museumkwartier, Verwersstraat 41

Heerlijk dineren met een lekker wijntje
Het begint al goed donker te worden en hebben het wel gehad met de kou. Tijd voor een lekker wijntje en wat eten. Voor een goed wijntje zit je bij restaurant Pollevie perfect. Het restaurant heeft vele soorten wijn tot haar beschikking en de bediening helpt je maar al te graag met het uitzoeken van het juiste wijntje voor bij je gerecht.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last] Op de menukaart vind je veel gerechten van uit de omgeving, van wild zwijn tot aan Bommelwaards ribeye. De opmaak van de borden is net een schilderijtje en de gerechten (met het bijpassende wijntje) zijn heerlijk. We eindigen ons diner met een crème brûlée met daarbij een bolletje paprika ijs – stukken lekkerder dan je misschien zou verwachten.
Pollevie, Minderbroedersstraat 22

Gek op bier
Om de dag écht goed af te sluiten brengen we ons laatste bezoekje aan Bar35. Het restaurant is nog niet zo lang open en nu al een groot succes.

De bier- en burgerbar heeft een erg gezellig sfeertje en er is op donderdag tot en met zaterdag zelfs een DJ in het restaurant aanwezig.
Bar35, Lepelstraat 35

[full_width][/full_width]

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL City Guide: De leukste hotspots van Den Bosch
Sluiten