NSMBL City Guide: de leukste hotspots van Zutphen

Bij een dagje de hort op gaan, denk je misschien niet snel aan Zutphen, maar wat is dit een mooie stad! We bezochten verschillende concept stores en eettentjes in de mooiste panden en verzamelden alle tips voor jullie.

De stad staat vol met gekleurde huisjes en om de minuut stopten we wel om een foto te maken. Wij zijn om! Lees snel verder over onze favoriete spots.

MOOI

MOOI is de eerste concept store van Zutphen. Een kleine, maar mooie winkel gevuld met interieurspullen, kleding van onder andere Second Female en Another Label, kaartjes, sieraden en nog veel meer leuks. De vide staat vol met tweedehands items die klanten ooit bij MOOI kochten en niet meer dragen; die worden verkocht voor een zacht prijsje.
Lange Hofstraat 18 / website

FeelingGoods

Voor natuurlijke verzorgingsproducten moet je bij FeelingGoods zijn. Hier shop je dierproefvrij, fairtrade en biologisch. Van haarverzorging en parfum tot deodorant en body oil.
Sprongstraat 5 / website

Van Rossum’s Koffie

Voor een lekker bakkie koffie moet je bij Van Rossum’s Koffie zijn. Dit is een koffiespeciaalzaak met specialty koffie en eigen import Colombiaanse koffie die op een eerlijke, ecologisch verantwoorde manier geproduceerd is.
Turfstraat 10 / website

Broederenkerk

Toe aan een rustpauze in een oase van boeken? Sla de Broederenkerk dan niet over. Sinds kort kan je boeken shoppen in deze mooie kerk, die nu een bibliotheek is.
Broederenkerkplein 2

Safa

Genieten van raw food of vegan en suikervrij gebak of taart, onder het genot van een matcha latte, thee, koffie of vers geperst sapje, doe je bij Safa. De eigenaressen hebben jarenlange ervaring en hebben hun handen ineen geslagen afgelopen maart; zo ontstond Safa. Als je geluk hebt, ontsnapt een van de katten van de eigenaresse de winkel in en ben je zoet met een knorrende knuffel op je schoot.
Spittaalstraat 10 / website

Neem ook een kijkje aan de overkant waar een edelstenenwinkeltje zit. Een bijzonder winkeltje met mooie edelstenen, kristallen en mineralen. Helaas waren de openingstijden net veranderd toen wij langsliepen, maar we komen zeker eens terug! Verderop zit Sur le Pont: hier kan je als je geluk hebt mooie tweedehands kleding scoren voor een lage prijs.

RADIJS

RADIJS verlaat je moeilijk met lege handen. Of het nou gaat om kleding, sieraden, keramiek, stationary of kleine meubels; er is zoveel keuze. Ook voor planten, interieurspullen en labels van upcoming ontwerpers kun je bij RADIJS terecht. Bijzonder aan deze concept store is dat de kleding en tassen op maat gerealiseerd kunnen worden. De ontwerpateliers vind je achterin de winkel!
Laarstraat 20 / website

De stad Zutphen

Wij worden ook blij van de stad zelf. Deze staat vol met schattige huisjes in alle kleuren van de regenboog.

Reageer op artikel:
NSMBL City Guide: de leukste hotspots van Zutphen
Sluiten