Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 14 aug 2018

NSMBL Dining Hotspot: The Beefsteak Club in Amsterdam

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd.

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: The Beefsteak Club in Amsterdam.

dining hotspot beefsteak club

Wie, wat, waar?

Vanaf de buitenkant zou je het misschien niet snel zeggen, maar op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Goudsbloemstraat in de Amsterdamse Jordaan vind je Beefsteak Club, een nieuw pareltje in de wereld van vleesrestaurants. Liefhebbers van een goed stuk vlees zullen zonder twijfel hun hart ophalen bij de Beefsteak Club. Het is duidelijk dat men hier weet hoe je met verschillende soorten vlees omgaat. Zo wordt ieder stuk vlees op een andere manier bewaard en klaargemaakt en wordt er zoveel mogelijk van het dier gebruikt, zodat er er zo min mogelijk verloren gaat. Daarnaast sluit het interieur van het restaurant perfect aan bij het oergevoel wat je ervan krijgt: hooibalen, veel hout, steen en leer maken van Beefsteak Club een restaurant waar je de hele avond zou kunnen vertoeven. En wat blijkt? Dat kan zeker, in het tweede gedeelte van het restaurant huist namelijk een heuse cocktailbar met dezelfde gezellige sfeer als het restaurant.

beefsteak club dining hotspot

De keuken

Zoals hierboven beschreven weten ze bij Beefsteak Club wat ze doen. Naast de keuken wordt het vlees zorgvuldig in verschillende ruimten bewaard, totdat ze perfect zijn. En perfect wordt het zeker. Het vlees dat je hier op je bord krijgt is zorgvuldig bereid, wat maakt dat het enorm zacht is en vol van smaak. Op aanraden van de bediening begonnen we met twee gefrituurde oesters die – houd je vast – zijn bereid met het recept van Kentucky Fried Chicken. Klinkt als een slecht plan, is het niet. Sterker nog, het was smullen.
beefsteak club dining hotspot
Vervolgens at ik mijn eerste steak tartare ooit (gevalletje ‘dit had ik eerder moeten doen’) en kregen we de Beefsteak Clubs antwoord op de bitterbal (aanrader). En zoals te verwachten was ook het vlees heerlijk mals en enorm vol van smaak, met natuurlijk een rokerig randje.
Extra leuk is het dat het duidelijk is dat de keuken en de bediening enorm goed op elkaar zijn ingespeeld. Bij ieder gerecht kregen we een andere wijn, met daarbij een uitgebreide beschrijving. De prijs die je bij Beefsteak Club betaalt is wat je van een restaurant van deze kwaliteit kunt verwachten, maar het is ook zeker niet onbetaalbaar. We kunnen ons goed voorstellen dat het een perfecte plek zou zijn om bijvoorbeeld te gaan eten om iets te vieren.
beefsteak club

Pluspunten

+ Het is duidelijk dat iedereen die werkzaam is bij Beefsteak Club weet waar hij of zij het over heeft
+ De passie waarmee het personeel zijn werk uitvoert is haast uitzonderlijk te noemen voor het Amsterdamse restaurantwezen
+ De cocktailbar naast het restaurant geeft het geheel een nog meer bijzondere vibe, zeker omdat je in het weekend na 01:00 uur moet aankloppen om binnen te komen
+ De porties zijn groot genoeg, maar niet zó groot dat je na het eten niet meer kunt lopen (oftewel, er is hoogstwaarschijnlijk nog wel ruimte voor een toetje)
+ Het interieur is enorm knus
+ Er is niet alleen vlees – ook vegetariërs kunnen hier terecht

beefsteak club dining hotspot

Eindoordeel

Beefsteak Club is een echte aanrader voor wie houdt van een goed stuk vlees. Zeker als je het interessant vindt om te weten waar het vlees precies vandaan komt en welke weg het heeft afgelegd voordat het op je bord terechtkwam, is dit restaurant een hele goede. Daarnaast is het natuurlijk enorm leuk dat je na een fantastische maaltijd nog lekker kunt blijven hangen aan de bar, onder het genot van een heerlijke cocktail. We kunnen ons zomaar voorstellen dat je hier een hele avond doorbrengt en je geen moment verveelt.

Website // Facebook // Instagram // Menukaart

The Beefsteak Club
Goudsbloemstraat 207-211
1015 JN Amsterdam
Online reserveren
[email protected]

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag geopend van 17:00 uur – 01:00 uur
Vrijdag & zaterdag geopend van 17:00 uur – 03:00 uur
Zondag gesloten

NSMBL Dining Hotspot: The Streetfood Club in Utrecht

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: The Beefsteak Club in Amsterdam
Sluiten