Laura Gommans
Laura Gommans Food 1 dec 2017

NSMBL Dining Hotspot: Brooks in Oud-Zuid

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd.

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Brooks in Oud-Zuid

Wie, wat, waar?
Brasserie Brooks kenmerkt zich volgens naar zeggen vanwege het gevarieerde publiek: zowel het jonge gezinnetje als de gejaagde ondernemer die achter zijn laptop tikt, bestellen een torenhoge pancake stack met spek. Een stelletje dat een steak tartaar deelt, zit naast een groep vriendinnen die G&T’s nippen. Zij die enkel voor een snelle kop koffie langskomen worden afgewisseld door liefhebbers van een uitgebreide lunch. Dat is zeker waar. Wat ons vooral aanspreekt is het prachtige interieur met mintgroene accenten en wood paneling op de muren. Achterin het restaurant vind je een gezellige zithoek met een open haard en een opgezette eland.

De keuken

Zoals we hierboven al omschreven is er veel verschillends te krijgen bij Brooks. Ze zijn heel goed in boozy brunches, maar ook op de dinerkaart staat voor ieder wat wils. We bestelden de saoto-soep en de garnalen vooraf, de burger en de zalm als hoofdgerecht en als toetje genoten we van een heerlijk winterse apple crumble.

Pluspunten
+ In de serre, in het restaurant of in het zithoekje achterin: overal in dit restaurant is het enorm sfeervol.
+ De bediening is mega behulpzaam en vriendelijk en komt met goede suggesties.
+ De witte huiswijn was erg lekker! Zeker een aanrader.
+ Er staat een fijne variatie aan gerechten op de kaart, waardoor je kunt kiezen tussen een casual burger of iets meer richting fine dining.
+ De zalm en de gamba’s waren zeker aanraders!
+ Fijne specials: de saoto staat niet standaard op de kaart maar was erg lekker en een flinke portie.
+ Bij het zien van de dessertkaart konden we werkelijk niet kiezen! We zijn voor de apple crumble gegaan, die we de volgende keer zeker weer willen!

Eindoordeel
Brooks is een mega gezellige tent met een mooie selectie gerechten op de kaart, waar je heerlijk een avondje kunt doorzakken met een flesje wijn of een lekkere cocktail. Qua eten is Brooks in verhouding met het eten dat je krijgt iets aan de prijzigere kant – voor een vrij doorsnee burger (die bestellen we overal waar hij te krijgen is) betaal je bijvoorbeeld 18,50. De zalm en de gamba’s waren echt delicious, dus ondanks de wat kleine portie de prijs wel waard! Vooral het dessert zijn we over te spreken!

Website // Facebook

Beethovenstraat 43
1077 HN Amsterdam, Netherlands

020 379 2020
[email protected]

Openingstijden:
Dagelijks geopend voor ontbijt, lunch & diner van 08:00 – 22:00 uur.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: Brooks in Oud-Zuid
Sluiten