Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 8 jul 2016

NSMBL Dining Hotspot: Dogma Hotdogbar in Utrecht

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Dogma Hotdogbar in het centrum van Utrecht.

[full_width][/full_width]

Wie, wat, waar?
Dogma is een culinaire hotdogbar, midden in het centrum van Utrecht. Met als doel om de gewone dingen in het leven bijzonder te maken, bereidt Dogma met liefde en ambacht hotdogs en verse frieten naar eigen recept. De hotdogbar is gevestigd aan de Voorstraat, in een pand dat van oorsprong een slagerij was. Ondanks de moderne inrichting van het pand zijn er nog steeds originele elementen te ontdekken, zoals de vleeshaken die zichtbaar zijn in het plafond.

De keuken
“Of je worst lust” krijgt bij Dogma een hele andere betekenis. Bij Dogma staan namelijk niet zomaar hotdogs op de kaart, zoals je die misschien wel eens op de hoek van de straat scoort. Niets aan de hotdogs die Dogma serveert is standaard. Bekende recepten zijn volledig losgelaten, waardoor je niet vreemd moet opkijken van een hotdog van kip met tomaat, pesto en mozzarella (‘Zwoele Ziel’), een hotdog van lamsvlees met feta, olijven en tomatensalsa (‘Verboden Verlangen’) of een veggie hotdog met geitenkaas en munt (‘Duivelse Deugd’). Ook de broodjes zijn helemaal naar eigen recept en verkrijgbaar in wit, bruin en glutenvrij en de frieten worden dagelijks vers met de hand gemaakt.

[full_width][/full_width]

Onze tips
+ Aan iedere hotdog op het menu kun je pulled pork toevoegen. Kom maar door, zouden we zeggen.
+ Als je een keer geen zin hebt in vlees, heeft Dogma ook heerlijke veggie hotdogs – die niet onderdoen voor the real thing.
+ Hoewel de hotdogs vrij groot zijn, zouden we zeker aanraden om ook verse frieten te bestellen – en anders te delen. Geloof ons, die wil je echt niet missen.
+ Je kunt bij Dogma ook afhalen. Woon je dus in Utrecht en heb je geen zin om te koken? You’re in luck.

[full_width][/full_width]

Eindoordeel
De hotdogs die we bij Dogma Hotdogs hebben geproefd smaken naar meer! Het is een ideale hotspot voor een casual diner of spontane date en omdat de locatie gemakkelijk bereikbaar is ook een fijne plek om bij te tanken tijdens het shoppen. Goed betaalbaar én weer eens wat anders dan die eeuwige hamburger. What’s not to like?

[full_width][/full_width]

Website // Facebook
Voorstraat 17
3512 AH Utrecht

[email protected]

Openingstijden:
Maandag t/m woensdag: 17:00 – 21:00
Donderdag t/m zaterdag: 11:30 – 22:00
Zondag: 11:30 – 21:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: Dogma Hotdogbar in Utrecht
Sluiten