admin
admin Food 17 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspot: FICO Urban Italian in Utrecht

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd.

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: FICO Urban Italian in Utrecht.

FICO Urban Italian Utrecht

Wie, wat, waar?
FICO Urban Italian is een luxe Italiaans restaurant, gelegen in de oude Veilinghaven van Utrecht. Een bijzondere locatie met een prachtig uitzicht over het water net buiten het drukke centrum, wat ervoor zorgt dat je in alle rust kunt genieten van je diner. Het restaurant is ingericht op verschillend publiek: kleine tafeltjes voor groepjes vriendinnen, grote ronde tafels voor een groot gezelschap en knusse hoekjes voor een romantische date. Er is dus ook veel variatie als je het restaurant rondkijkt: waarbij aan de ene kant een jong stelletje waarschijnlijk hun eerste date heeft, zit aan de andere kant een grote vriendengroep die elkaar waarschijnlijk nog kennen van de middelbare school. Wat je ook gelijk aanspreekt is het prachtige interieur, waarin donkergroen marmer en roze velvet de hoofdrol spelen. Je kunt bij FICO terecht voor een vier, vijf of zes gangen diner en een lunch of vergadering op afspraak.

De keuken
Zoals hierboven al gezegd werd, is FICO Urban Italian niet zoals ieder ander Italiaans restaurant. Hier geen pasta pesto of pizza margarita op het menu, maar luxe gerechten die je nooit eerder hebt geproefd. Om optimaal te genieten van dit avondje uit, besloten we voor het 6 gangen menu te gaan met daarbij per gerecht een glas bijpassende wijn. Nog voor we onze keuze hadden gemaakt, kregen we al een broodje op tafel met een heerlijke vijgenboter. Daarna volgende eerste gang: harder, strandkrab en peterseliewortel en kalf met schorseneer en appel. De tweede gang was risotto bestaande uit taleggio, venkel en asperge; een hele lekkere verfrissende combinatie. Bij de derde gang hadden we orecchiette met moscardini en octopus en ravioli met paddenstoelenpesto en kingboleet. Voor de vierde gang gingen we voor in ginger beer gemarineerde eend met gereduceerd mosterdzaad, wat een heerlijke stroperige smaak gaf. De vijfde gang kregen we rode poon met mierikswortel en rundvlees met caponata en truffel. En last but not least sloten we af met een toetje van pure chocolade, vijgen en yoghurt. Goed gevuld en compleet voldaan sloten we de avond af met huisgemaakte ficocello.

Pluspunten
+ De bediening is onwijs behulpzaam en vriendelijk, komen een gewenst aantal keer vragen of alles naar wens is;
+ De personeel heeft veel kennis over de gerechten met bijpassende wijnen en komen met goede suggesties;
+ Ondanks dat 6-gangen heel veel klinkt, zijn alle porties precies goed;
+ Je hoeft niet lang te wachten op je volgende gang; de timing is perfect;
+ Er is een fijne variatie aan gerechten op de kaart; per gang is er iets met vlees, vis of vegetarisch;
+ Je krijgt de kwaliteit en luxe die je van te voren verwacht;
+ De algehele sfeer is heel fijn, het decor is heel warm en door de bijzondere vormen van het gebouw raak je niet uitgekeken;
+ Kies voor de full experience en ga voor het 6-gangenmenu met bijpassende wijnen om optimaal te genieten.

Eindoordeel
FICO Urban Italian is een ontzettend mooi restaurant, met een goed gevulde menukaart. Deze verandert ook best vaak, zo staan er nu weer allemaal nieuwe gerechten op het menu. Het is de perfecte plek voor een romantische date of wanneer je iets speciaals te vieren hebt, maar vooral wanneer je goed wil uitpakken. Het is een avondvullend programma, maar dat is zeker geen straf; je wilt hier ook zo lang mogelijk blijven zitten. Het is iets aan de duurdere kant, maar aan kwaliteit en luxe hangt natuurlijk een prijskaartje. Al met al een fijn restaurant, heerlijke gerechten en echt een goed avondje uit.

Website // Facebook // menukaart

FICO Urban Italian
Veilinghavenkade 14
3521 AK Utrecht, Netherlands

030 296 6001
[email protected]
Online reserveren

Openingstijden:
Dagelijks geopend voor diner van 17:00 – 00:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: FICO Urban Italian in Utrecht
Sluiten