Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Food 14 sep 2018
Leestijd: 4 minuten

NSMBL Dining Hotspot: Guts & Glory

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Guts & Glory te Amsterdam.

Wie, wat, waar?

Guts & Glory zit op de gezellige Utrechtsestraat te Amsterdam. Het is niet zomaar een restaurant, maar eentje met een unieke insteek en visie. Wat het restaurant zo bijzonder maakt? Guts & Glory biedt om de drie maanden een nieuwe wereldkeuken aan. Zo kun je op een gezellige, sfeervolle en vooral smaakvolle manier kennis maken met eten van over de hele wereld. En dat zonder telkens op reis te hoeven gaan.

Het is het eerste restaurant van chef Freek van Noortwijk, chef Guillaume de Beer en sommelier Johanneke van Iwaarden. Naast dit restaurant hebben zij ook restaurants Breda, Maris Piper en Píta op hun naam staan. Het restaurant Guts & Glory opende drie jaar geleden haar deuren en is een immens succes. Wij snappen wel waarom, want aan tafel schuiven bij het Amsterdamse restaurant is een beleving.

De inrichting is klassiek, licht en verwelkomend sfeervol tegelijkertijd. Beneden heb je vanaf je tafel direct zicht op de keuken, zodat je haast kunt zien hoe je eten bereid wordt. Boven heb je meerdere tafeltjes en een bartafel, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de altijd levendige Utrechtsestraat. Het personeel verwelkomt je met open armen, is goedgemutst en heeft verstand van zaken. Zo drink je ook als wijn noob de beste wijnen bij je gerechten.

Guts & Glory

De keuken

Sinds de opening in 2015 heeft Guts & Glory al dertien (!) verschillende thema’s en wereldkeukens aangeboden. Iedere wereldkeuken wordt aangeduid als een nieuw hoofdstuk. Momenteel is het restaurant aangekomen bij Chapter 13: Thai. Het menu bestaat uit een aantal traditionele gerechten, zoals viskoekjes, Pad Thai en Masaman curry. Natuurlijk gaat iedere gang gepaard met een passend glas wijn.

In het eerste jaar begon het restaurant met iedere drie maanden een ander thema: kip, vis, rund en varken. Het tweede jaar begon met het chapter ‘groente’, waarna je kon genieten van gerechten uit Italië, Latijns-Amerika en Frankrijk. Jaar drie stond in het teken van Japan, Spanje, Nederland en konden liefhebbers genieten van een Best of-menu. Tot eind oktober heb je nu nog tijd om te genieten van de Thaise keuken. Want dan is het tijd voor Chapter 14: Bretagne.

Pluspunten en tips

+ Allereerst is het heel belangrijk om ruim van tevoren een reservering te doen, zodat je sowieso een plekje hebt op de avond dat je uit eten wilt gaan.
+ Je kunt bij Guts & Glory op een leuke manier kennismaken met allerlei verschillende wereldkeukens.
+ Vraag zeker of het personeel je vertelt wát er op je bordje ligt. Iedere gang is anders, en als je niet bekend bent met alle wereldkeukens is het leuk om hier veel over te weten te komen.
+ Een groot voordeel: de porties zijn precies groot genoeg, waardoor je nog genoeg ruimte hebt voor een toetje. En je broeksknoop kan gewoon dichtblijven. Wel zo charmant.
+ Probeer zeker de ceviche, die is ontzettend lekker!
+ De menu’s zijn allemaal ook vegetarisch te bestellen.
+ Guts & Glory is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner.
+ Je kunt iedere dag van de week bij Guts & Glory eten, want het restaurant is gewoon zeven dagen per week geopend.
+ Het personeel is onwijs aardig, niet vies van een gezellig praatje en heeft verstand van zaken.
+ De locatie is ideaal. Na het shoppen ben je er zo, en naderhand zijn er genoeg leuke kroegjes in de buurt waar je nog een drankje kunt doen.

Eindoordeel

Guts & Glory is een plek voor liefhebbers van lang tafelen, die urenlang kunnen genieten van goed, bijzonder eten. Mensen die niet vies zijn van nieuwe gerechten en keukens uitproberen, kunnen er hun hart ophalen. Het eten is bijzonder, verrassend en onwijs lekker. De passie van de chefs komt je bij iedere gang tegemoet op je bord. Wanneer je je lekker uitleeft en ook flink losgaat met allerlei (dessert)wijnen is het geen goedkoop restaurant, maar het is het dubbel en dwars waard. En het vriendelijke personeel draagt zeker bij aan een onvergetelijke eet-ervaring in Amsterdam.

Reserveren kan via de website

Voor opmerkingen of vragen kun je bellen naar 020 362 0030 of mailen naar [email protected]

Guts & Glory is iedere dag geopend.
Lunch: 12:00 – 15:00
Diner: 18:00 – 22:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: Guts & Glory
Sluiten