Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 6 mrt 2019

NSMBL Dining Hotspot: nNea in Amsterdam

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: nNea in Amsterdam.

Wie, wat waar?

Als je pizza zegt, dan zeg je nNea. Vorige week gingen we langs bij deze nieuwe hippe zaak en dat je hier de lekkerste en origineelste pizza’s eet, is wel duidelijk.

NNea is pas net open en vind je op de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Dat betekent dat je er weinig toeristen zult tegenkomen, maar het is ook weer niet ver weg van het centrum. In de buurt vind je veel gezellige koffiezaakjes, kledingwinkels en interieurzaakjes, waardoor het de perfecte plek is om neer te ploffen na een middag shoppen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Today we’re officially open! See you tonight? #noreservations #nNea #newNeapolis #nneapizza #modernpizzeria #bakeryscience #dough #fermentation #pizza #handcraft #amsterdam #amsterdamwest #amsterdamfood

Een bericht gedeeld door nNea (@nneapizza) op

De Keuken

Het nieuwe restaurant is een échte Napolitaanse pizzeria en hier vind je dan ook de lekkerste pizza’s ter wereld. Nog niet overtuigd? De mede-eigenaar, Vincenzo Onnembo, stond in 2017 in de top tien van de Pizza UNESCO Contest. Dat het wel snor zit met de kwaliteit van de pizza’s hier, is dus wel duidelijk.

Als voorafje ging ik voor de burrata en die is 100% aan te raden. Eerlijk is eerlijk, dit was de lekkerste burrata die ik ooit heb geproefd. Voor €9,50 krijg je de heerlijke burrata met sappige tomaatjes en mega knapperig brood. Het lieft zouden we dit gerecht elke dag van de week bestellen.

nnea amsterdam pizza

Uiteraard zijn de pizza’s hier de sterren van de show en ik ben gegaan voor iets anders dan ik normaal bestel: pizza met kaas en cactus. Jep. Een echte aanrader als je fan bent van kaas, maar ook als je van zoet houdt. De pizza was namelijk niet mega hartig, maar juist wat zoeter dan ik gewend ben. Absoluut de moeite waard om te proberen.

Als je niet zo van cactus houdt, dan zijn er nog talloze andere opties natuurlijk. Zo kan je een pizza nemen met geroosterde aardappel en palmkool (de Van Gogh pizza) of een pizza met pikante salami. Voor ieder wat wils. Hier vind je de menukaart.

nnea amsterdam pizza

Pluspunten

+ Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
+ Super aardig personeel.
+ Fris interieur en gezellige sfeer.
+ Betaalbaar.
+ Veel gebruik van verse ingrediënten.

Website: nNea
Locatie: Bilderdijkstraat 92 Amsterdam
Openingstijden: dinsdag – zondag 17:30 tot 22:30

Dit vind je ook leuk om te lezen.

NSMBL Dining Hotspot: SNCKBR in Utrecht

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: nNea in Amsterdam
Sluiten