NSMBL Dining Hotspot: Restaurant Jansz. in Amsterdam Centrum

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Restaurant Jansz. in Amsterdam Centrum

Uiteten bij Restaurant Jansz.

Dineren bij Restaurant Jansz. is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor je ogen. Het interieur, de locatie, het menu en de gerechten zien er allemaal geweldig uit.

In love with this salad from my head tomatoes. Yup, we love our vegetable jokes. Anyone have another one?

209 Likes, 11 Comments – Jansz. Amsterdam (@jansz.amsterdam) on Instagram: “In love with this salad from my head tomatoes. Yup, we love our vegetable jokes. Anyone have…”

Restaurant Jansz. is onderdeel van het Pulitzer Hotel. Waarschijnlijk doet dat je een belletje rinkelen. Dit prachtige hotel ligt middenin de negen straatjes te Amsterdam. Het restaurant heeft meerdere terrassen, zodat je ook hartje zomer kunt genieten van al het lekkers op de (wijn)kaart.

Omdat ik groot fan ben van shared dining, bestelden we meerdere voorgerechtjes. We startten met de tonijn tartaar en een gerecht met bloemkool en paddenstoelen. Om je vingers bij af te likken.

Restaurant Jansz. Amsterdam

Als hoofdgerecht kozen we voor de zalm met bimi en zwarte rijst en voor de kalfsentrecote met rode wijnsaus. Ondanks dat ik zelf aardig kan koken en fan ben van zalm in combinatie met zwarte rijst en bimi, was dit een verrassend gerecht. Alle bijzondere smaken kwamen nog beter tot zijn recht dankzij de bijpassende wijnen, waar we goed advies over kregen.

Restaurant Jansz. Amsterdam

Rosé Sundays bij Restaurant Jansz.

Extra leuk: naast lekker dineren, brunchen en lunchen, kan je bij Restaurant Jansz. ook terecht voor heerlijke wijnen. Elke zondag in de maanden juni, juli en augustus kan je bij Jansz. terecht voor Rosé Sundays. Tijdens deze middag geniet je van de Made in Provence Rosé (MiP) samen met bijpassende gerechten. Wij zien onszelf al zitten.

Restaurant Jansz.
Reestraat 8, Amsterdam

Opzoek naar meer restaurantinspiratie? We aten eerder ook bij The Harbour Club in Amsterdam Zuid en nNea in Amsterdam West.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: Restaurant Jansz. in Amsterdam Centrum
Sluiten