Sharon
Sharon Food 5 feb 2016

NSMBL Dining Hotspots: Bar Baarsch in de Baarsjes

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Bar Baarsch in de Baarsjes.

Wie, wat, waar?
Bar Baarsch is een eetcafé in de steeds populairder wordende buurt de Baarsjes, in Amsterdam West. Voor gezelligheid ben je bij Bar Baarsch aan het goede adres: je kunt hier namelijk niet alleen terecht om lekker te eten of je verjaardag te vieren, maar ook voor een borrel, lunch óf een pub-quiz op de maandagavond. Het interieur is recent omgegooid waardoor het een warme, unieke plek is geworden waar je je zeker thuis kunt voelen.

De keuken
Op de menukaart staan een aantal vrij klassieke gerechten zoals de BB-burger, rib eye of een kipsaté, maar de kwaliteit van het eten is erg goed. Naast vlees staan er ook een gerechten op voor de visliefhebbers, zoals makreel van de grill, gamba’s en zalmmoot. Ook aan de vegetariërs is gedacht: Bar Baarsch heeft namelijk een wisselende vegetarische ravioli en Mexicaanse maaltijd. Nog niet helemaal vol? Als nagerecht kun je kiezen uit de lekkerste taartjes.

Tips
+ Begin met een heerlijke carpaccio of nacho’s. Let er wel op: de porties zijn vrij groot (vooral de nacho’s kwamen op een enorm bord), dus je kunt het beste je voorgerecht met iemand delen!
+ Als je bij Bar Baarsch komt eten, kun je één van hun populairste gerechten natuurlijk niet overslaan: de BB-Burger met Black Angus, pancetta en truffelmayonaise. Deze is onwijs lekker en komt met heerlijke patatjes.
+ Meer zin in kip? De kipsaté is een echte rader: de pindasaus is onwijs lekker, je krijgt er huisgemaakte atjar en kroepoek bij én ook weer de lekkere frietjes.
+ Ons favoriete nagerecht is zonder twijfel de Chocolade Cookie Dough Cheesecake met karamelsaus en vanille-ijs. Wel is deze enorm vullend, dus ook deze kun je beter met iemand delen als jullie beide al vrij vol zitten.
+ Laatste tip: vergeet niet even te reserveren als je van plan bent hier te gaan eten!

Eindoordeel
We kregen direct een fijn, huiselijk gevoel toen we Bar Baarsch binnenstapten. Niet alleen het interieur is tot in de puntjes verzorgd, ook de heerlijke gerechten die op de menukaart terug te vinden zijn en de presentatie ervan. Ondanks dat het een populaire plek is, word je er snel geholpen door het vriendelijke personeel. Een aanrader als je een keer in de buurt bent!

Website // Facebook
Jan Evertsenstraat 91
1057 BS Amsterdam

020 618 1970
[email protected]

Openingstijden:
Maandag – donderdag: 10:00 – 01:00
Vrijdag: 10:00 – 03:00
Zaterdag: 11:00 – 03:00
Zondag: 11:00 – 01:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Bar Baarsch in de Baarsjes
Sluiten