Sophie Witlox
Sophie Witlox Food 29 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Bar Wilde Zwijnen in Amsterdam-Oost

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week Bar Wilde Zwijnen, sinds februari 2015 een mooie aanwinst voor Amsterdam.

Wie, wat, waar?
De ‘bar’ is nu ruim drie maanden het mediterrane zusje van Restaurant Wilde Zwijnen in de Indische buurt. Deze op de Spaanse eetcultuur (onderzoek werd gedaan in Madrid) geïnspireerde eetbar is ietwat laagdrempeliger dan het restaurant next door. Voor het interieur werd er ook inspiratie opgedaan in Spanje. De zaak is door mede-eigenaresse Julia Bachrach ontworpen en ingericht. Van oorsprong was deze ruimte een Turks Koffiehuis, maar je waant je nu in een soort überhippe taverna. Aan elk detail is gedacht en dat merk je al aan de aankleding. Julia verzamelde zorgvuldig prachtige karaffen, waterflessen, servies en andere accessoires tijdens haar reizen. Waar ook – heel fijn – aan is gedacht, is de bar zelf. Deze eyecatcher is groot, breed en comfortabel zodat je er zowel aan kan borrelen als uitgebreid dineren. Daarnaast zijn er ook schattige gedekte tafeltjes waar je je ook romantisch kunt terugtrekken. De eetbar is daarom een perfecte mix van chique tafelen, moderne inrichting en een knusse sfeer.

De keuken
Wat het formaat van de gerechten betreft: beetje tapas XL. Alle gerechten zijn klein en gemakkelijk om te delen – dat eet wel zo gezellig. Behalve Spanje proef je ook Frankrijk en Italië op je bord. De koks werken altijd met streek- en seizoensgebonden producten, zoals mozzarella uit Groningen en rundvlees uit de Hollandse weide. Op deze plek weten ze te verassen met vlees van uitzonderlijke kwaliteit. Ben je normaal niet echt een carnivoor? De charcuterie (gesneden fijne vleeswaren) en worstjes zijn hier toch het proberen waard!

Onze tips
+ De kroketjes met kabeljauw // Frans, Spaans, het maakt ons allemaal niet uit: hier doen ze deze oer-Hollandse snack eer aan.
+ De fijne vleeswaren // Wij aten dit bij de borrel en deze plankjes met worst en vlees was een absoluut hoogtepunt van de avond – terwijl deze pas net begonnen was.
+ Het rundvlees met kappertjes en ansjovis // Klinkt als een rare combi, maar zij hebben dit perfect weten te bereiden.
+ Cava // Een frisse Spaanse mousserende wijn. Deze drank gaat daarom erg goed samen met alles wat op de menukaart staat.
+ Ook fijn // alle wijnen zijn per glas, halve of hele fles te bestellen.

Ons oordeel
Een topplek voor wie van borrelen houdt én dineren. Je kan dit namelijk in een klap doen door een keur aan kleine gerechtjes, wat de kans biedt veel te proeven. We hebben weinig plekken bezocht met zo’n leuke bar waaraan je ook kunt eten. Een sterk staaltje design dat veel goeds doet voor de zaak. Al met al een goed concept dus.

Facebook // Website
Javaplein 25 hs, Amsterdam

Huidige openingstijden:
Maandag-dinsdag vanaf 17.00
Woensdag-donderdag vanaf 16.00
Vrijdag-zondag vanaf 15.00
(Sluitingstijd niet bekend)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Bar Wilde Zwijnen in Amsterdam-Oost
Sluiten