Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 18 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Bluespoon Restaurant & Bar in het Andaz Hotel

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Bluespoon Restaurant & Bar in de Jordaan.

Wie, wat, waar?
Bluespoon Restaurant & Bar is het sociale hart van het Andaz Hotel aan de bruisende Prinsengracht in Amsterdam en tevens het domein van chefkok Kasper Stiekema. Het is daarom de uitgekozen plek om even te ontspannen, of dat nu met een kopje thee of tijdens een late lunch of zelfs avondje uit is. Bluespoon combineert design met kwalitatief hoogwaardige gerechten en een relaxte sfeer, waarvan je kunt genieten onder het genot van mooie cocktails en canapés.

[full_width][/full_width]

De keuken
In dit no-nonsense restaurant staat alles in het teken van smaak. De gerechten zijn van Europese komaf, maar genieten een zekere Nederlandse edge. De keuken is dan ook ‘regionaal’ te noemen. De rustieke, seizoensgebonden gerechten worden op tafel getoverd door middel van lokale producten en traditionele bereidingswijzen. Vanwege de open keuken kan iedereen deel uit maken van deze culinaire belevenis, waar chefkok Kasper Stiekema goede ingrediënten het podium geeft dat ze verdienen.

Onze tips
+ Bluespoon doet ook een Sunday Brunch. Je kunt hier urenlang tafelen met heerlijke brunchgerechten en champagne.
+ Iedere laatste vrijdag van de maand is het ‘Vodka Vriday’, waarbij er in de bar fijne beats klinken en iconische cocktails worden geschonken.
+ Sugar cravings? Iedere dag kun je tussen 13:00 en 17:00 binnen komen voor een ‘Tea Time Treat’ met huisgemaakte lekkernijen zoals taarten en cakes.
+ Ieder seizoen heeft Bluespoon een ander menu met seizoensgebonden gerechten. Het wintermenu is overigens echt een aanrader.
+ Je kunt ook kiezen voor een ‘Family Style Menu’, want sharing is caring.

[full_width][/full_width]

Eindoordeel
Er is eigenlijk geen gelegenheid waarvoor je niet bij Bluespoon terecht kunt: voor iedere maaltijd van de dag en iedere dag van de week is er wel een reden te verzinnen om langs te gaan. Dit is typisch zo’n restaurant waar je wel zou willen wonen. Het personeel is gastvrij, de sfeer relaxed en het eten smaakt naar meer.

Website // Facebook
Prinsengracht 587
1016 HT Amsterdam

020 523 1250
[email protected]

Openingstijden (maandag – zondag):
Ontbijt: 06:30 – 10:30 (op zaterdag en zondag tot 11:00)
Lunch: 12:00 – 15:00
Diner: 18:00 – 22:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Bluespoon Restaurant & Bar in het Andaz Hotel
Sluiten