Renée
Renée Food 14 aug 2015

NSMBL Dining Hotspots: Boi Boi in Amsterdam Oost

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Boi Boi op de Dapperstraat.

Wie, wat, waar?
Dit adresje is al enkele maanden open als afhaal-spot, maar heeft sinds augustus een gloednieuwe kaart die werkelijk alle klassiekers uit de Thaise keuken omvat. Van de lekkerste verse rijstvelloempia’s en satés tot curry’s met vlees, vis of vega naar keuze. Boi Boi is een ideale low-key hotspot, waar je heen kunt als je niet al te stijfjes aan een tafel wilt dineren, maar ‘gewoon’ even lekker wilt eten. Dit betekent echter niet dat je hier na een uurtje wel klaar bent (of erger: weg wordt gekeken); wij hebben heerlijk 3 uurtjes buiten op het terras gezeten.

De inrichting is stylish verantwoord, maar zeker niet ongemakkelijk hip. Je kunt binnen plaatsnemen aan hoge tafels of bars aan het raam, en hebt buiten de keuze uit een aantal simpele bankjes, die direct tegen de gevel aanstaan waardoor je vrijuit naar voren kunt staren en gezellig naast elkaar kunt zitten. De ramen, vloer en TukTuk (uiteraard!) zijn beschilderd door Anan Striker, en dat geeft de ruimte zeker een extra dimensie.

De keuken
Na afgestapt te zijn van één Thais hoofdgerecht per dag, vind je er nu een ruime kaart om je keuze uit te kunnen maken. De keuken is authentiek Thais en wanneer je de voordeur binnenloopt maakt de fysieke (open) keuken dat ook duidelijk. De voorgerechten zijn goed betaalbaar met een maximumprijs van €5 en hiervoor heb je de keuze uit onder andere verse en gefrituurde loempia’s, kippendij saté en viskoekjes. Ook kun je kiezen voor Tom Yam en Tom Kha, mocht je meer van de soepen zijn.

Als hoofdgerecht heb je de keuze uit diverse curry’s (met eigen keuze van bijvoorbeeld kip, inktvis of biefstuk), maar ook Pad Thai, gegrilde biefstuk, gebakken Thaise basilicum met rode peper, en meer. Hoewel de Thaise keuken niet bepaald bekend staat om desserts, heb je bij Boi Boi ook enkele toetjes op de kaart staan. Leuk weetje: de ingrediënten komen grotendeels van de nabijgelegen Dappermarkt!

Onze tips
+ Skip de voorgerechten in ieder geval niet! Er staat (vooralsnog) geen plateau op de kaart, maar vraag zeker eens of het mogelijk is om elk voorgerecht te proberen, of deel er 2 à 3. We hebben verder geen specifieke aanraders of afraders: kies vooral wat je aanspreekt.
+ Ook de hoofdgerechten zijn prima te delen. Wanneer je met z’n tweeën bent raden we aan om één curry en één ander gerecht te bestellen. Wij gingen voor de Panaeng curry en gegrilde biefstuk met pittige saus.
+ Handig om te weten: je kunt hier ook voor de lunch terecht. Denk bijvoorbeeld aan kippendij saté met pita, een fris-pittige papayasalade of een goed gevulde noedelsoep.

Ons oordeel
Laten we eerst even beginnen met de waanzinnig vriendelijke bediening; ook zoiets wat in de Thaise cultuur net wat soepeler gaat. Je wordt bij Boi Boi met een lach begroet en gaat met een lach weg. Nederlands is voor het meeste personeel niet de moedertaal, maar dit staat absoluut niet in de weg van de communicatie. En dan het eten… Wederom top. De smaken zijn authentiek Thais, goed in balans en wat je ook bestelt: alle gerechten passen bij elkaar. Boi Boi is een aanwinst voor Amsterdam Oost en zelfs wanneer je huisje in een andere windrichting van Amsterdam staat, mag je hier gerust eens voor uitwijken.

Website // Facebook
Dapperstraat 12
1093 BV Amsterdam
020 233 9499
[email protected]

Huidige openingstijden
Dagelijks: 11:00 – 21:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Boi Boi in Amsterdam Oost
Sluiten