Sharon
Sharon Food 2 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: BRET

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: BRET op het Orlyplein in Amsterdam Sloterdijk.

Wie, wat, waar?
Wanneer je station Sloterdijk uitloopt valt hij haast niet te missen: BRET staat tussen de hoge gebouwen én is opvallend rood van kleur. Voor het gebouw staat een groot terras waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven. Waar BRET er van de buitenkant vrij strak en metaal uitziet, is het binnen juist heel gezellig met houten elementen en planten. Het pand bestaat voor het grootste deel uit hergebruikte materialen zoals oude containers, hout van de NS en een tweedehands keuken. Waar BRET eerst begon als een biertent is het binnen een paar maanden uitgegroeid tot een populair restaurant met naast bier ook heerlijke gerechten.

De keuken
Bij BRET staat eerlijk en goed eten voorop. Zo werken ze met producten van locale bedrijven, denken ze ook aan het welzijn van zowel mensen als dieren, gaan ze zuinig om met energie en werken ze indien mogelijk met biologische producten.

Op de kaart staan gevarieerde gerechten, maar de klassiekers van BRET zijn de burgers, ribs en salades. Daar moet bij BRET natuurlijk wel een lekker biertje bij gedronken worden. Een hele menupagina wordt besteed aan alle biertjes die ze in huis hebben, inclusief speciaalbiertjes en hun zelfgemaakte bieren.

Onze tips
+ Lust je wel een biertje? Dan moet je er bij BRET zeker één (of meer) bestellen. Aarzel niet om advies te vragen, want die kunnen ze je heel goed geven.
+ Ben je niet zo van de alcohol? Dan heeft BRET een aantal heerlijke homemade limonades op de kaart staan. Ze zijn niet alleen lekker maar zien er ook heel leuk uit!
+ Een keer een ander voorgerecht als de standaard soep, carpaccio of stokbrood? Bestel een artisjok! Deze wordt geserveerd met een aantal heerlijke sausjes en is leuk om te delen met je vriend of vriendin.
+ Wij houden van de burgers! Voor de liefhebbers zijn er twee verschillende soorten: de originele BRET burger of de portobelloburger met blauwe kaas. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de burgers met overheerlijke frietjes komen.
+ Last but not least: bestel als nagerecht de aardbeien gedrenkt in wodka met frambozencoulis en meringue. Dit gerecht is heerlijk zoet en geweldig in combinatie met een zuur biertje.

Ons oordeel
Wij zijn dol op BRET! Het personeel bestaat uit enthousiaste, behulpzame mensen die je graag helpen bij het maken van een keuze. Voor de bierliefhebber is deze plek de hemel op aarde, maar ook de limonades en gerechten zijn echte toppers. Het eten is betaalbaar en je buikje wordt goed gevuld.

Website // Facebook
Orlyplein 76
1043 DP Amsterdam
06 84874946

Huidige openingstijden
Maandag – donderdag: 08:00 – 01:00
Vrijdag: 08:00 – 03:00
Zaterdag: 10:00 – 03:00
Zondag: 10:00 – 01:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: BRET
Sluiten