Josca
Josca Food 19 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Café Carbon in Amsterdam-Zuid

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: de recent geopende tweede locatie van Café Carbon, in Amsterdam-Zuid!

Wie, wat, waar?
Café Carbon bestaat pas anderhalf jaar, maar na het succes van de locatie in de Van Woustraat werd recentelijk een nieuwe locatie geopend in Amsterdam-Zuid, aan de Amstelveenseweg. Bij binnenkomst komen de aroma’s van het vlees op de grill je al tegemoet en door de open keuken kun je ook een glimp opvangen van de heerlijkheid die je op je bord kunt verwachten. Het interieur heeft de knusse gezelligheid van een bruincafé en geeft je direct een huiselijk gevoel; ideaal om lang te blijven tafelen.

De keuken
De talloze vleesgerechten zijn waar het restaurant om draait. Het vlees wordt zorgvuldig uitgekozen op kwaliteit en met behulp van houtskool gegrild, wat een authentieke smaak met zich meebrengt. Je bestelt à la carte of kiest uit de specials, die iedere maand veranderen. Uiteraard staan er hoofdgerechten als spareribs, diverse steaks, gamba’s en kip op het menu, maar naast genieten van een goed stuk vlees kun je er ook terecht voor een lekkere salade of om een drankje te doen.

Als je echt niet kunt kiezen wat je wil, is er ook de mogelijkheid om een grill-plateau of surf & turf te bestellen, die je kunt delen vanaf twee personen. De gerechten worden stuk voor stuk geserveerd met een huisgemaakte saus naar keuze.

Onze tips
+ Wij waren zeer positief verrast over de steak tartaar met een gefrituurd eitje als voorgerecht, waarbij het eigeel naar buiten droop zodra we deze aansneden. Een andere aanrader is de carpaccio, die geserveerd wordt op een knapperige papadum.
+ Je wil het écht niet op je geweten hebben dat je de spareribs hier gemist hebt, want oh, wat zijn die hémels! Het vlees is naar zeggen zo mals dat het van de ribbetjes afglijdt en dat is zeker niet gelogen.
+ Bestel een grill-plateau of surf & turf. Zoals al eerder vermeld verdienen de spareribs het om eeuwig de hemel in geprezen te worden, maar ook over de malse en sappige Lady Steak, smaakvolle lamsribbetjes en zachte gamba’s waren we enorm te spreken.
+ Vraag het personeel naar een bijpassende wijn. Wij combineerden het hoofdgerecht met een romige rode Merlot en deze ging echt perfect samen met het vlees.
+ Neem friet als bijgerecht (logisch). Deze patatjes zijn op een bepaalde manier uitgehold waardoor ze nóg knapperiger zijn dan je gewend bent en intenser van smaak.
+ Ook al denk je vol te zitten, laat het liever nog even zakken onder het genot van een wijntje en bestel daarna een goddelijk stukje smeuïge cheesecake, crème brûlée of sticky toffee taart. Allemaal geserveerd met een bolletje ijs.

Eindoordeel
Als vleesliefhebber moet je hier gewoon een keer gegeten hebben. De knusse aankleding van de locatie, het vriendelijke personeel en de heerlijke gerechten zijn om door een ringetje te halen. De medewerkers zijn stuk voor stuk kundig en hebben allemaal hart voor de zaak, wat ook zeker terug te zien is in het eten en de service. Je kunt er overigens prima terecht met partner, maar ook met een grotere groep.

Website // Facebook

Amstelveenseweg 312 (tweede locatie)
1076 CS Amsterdam

020 233 0796‬
[email protected]

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 17:00 – 00:00
Vrijdag & zaterdag: 17:00 – 01:00
Zondag: 17:00 – 00:00

Openingstijden keuken:
Maandag t/m zondag: 17:00 – 23:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Café Carbon in Amsterdam-Zuid
Sluiten