Renée
Renée Food 23 okt 2015

NSMBL Dining Hotspots: De Kersentuin

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: De Kersentuin in Amsterdam Zuid.

Wie, wat, waar?
Aan de Apollolaan in Amsterdam Zuid vind je in het Bilderberg Garden Hotel het recent vernieuwde De Kersentuin. Het restaurant bestaat inmiddels al ruim 35 jaar en heeft nu een nieuwe, meer casual weg ingeslagen, met verschillende soorten tafels, veel sfeer en gezellige, ronde booths. Het is zeker nog altijd een fancy plek voor een diner, maar met een meer stadse en toegankelijke uitstraling. Tweesterren Michelin chef Stefan van Sprang voert de regie over de keuken.

De keuken
De gerechten zijn ideale samensmeltingen van Mediterrane en Aziatische smaken – en hoewel dat een tikje ‘bijzonder’ klinkt, zijn deze toch enorm in balans. Zo staat er bijvoorbeeld ‘Langoustine met mango, rode peper en gebrande foie gras’ op de kaart, maar kun je ook voor meer traditionele smaken kiezen als tonijn sashimi met wasabi mayonaise of kwartelfilet met fregola, hazelnoot en runderham. Chef Stefan van Sprang is duidelijk fan van de Japanse keuken en weet dit ook zeer goed te uiten in zijn gerechten.

De menukaart is een mix van pure producten en signature dishes van de chef, met prijzen variërend van €15 tot €20 en alle gerechten zijn in de vorm van een tussengerecht. Voor het diner wordt 3 tot 4 gerechten per persoon aangeraden.

Onze tips
+ Gek op sashimi? Dan mag je de tonijn sashimi van De Kersentuin niet missen! Deze smelt in je mond, is in balans en een ideale frisse start voor je diner.
+ De gebakken pastei van parelhoen en shiitake met oosterse bouillon is een ideaal tweede gerecht, vooral voor fans van de Aziatische keuken. De pastei vult en de bouillon is verfrissend en licht.
+ Ook de zachtgegaarde kalfssukade smelt heerlijk weg in je mond en is zelfs voor degenen met een minder grote behoefte aan vlees echt een aanrader. Met frisse accenten van prei en soja wordt het vlees ideaal in balans gehouden.
+ Ben je meer van de lichte desserts? Ga dan voor de framboos met bosbes, mango en meringue. Bijna te mooi (en cute) om op te eten.
+ Ga voor een wijnarrangement. Het team kan je hier perfect bij helpen en weet precies welke wijn bij welk gerecht past. Handig: mocht je met de auto zijn, dan is er ook een Bob-arrangement, zodat je wel een slokje kunt proeven.

Eindoordeel
Staat er een bijzondere verjaardag op de planning, of wil je een keer nét een stapje hoger dan ‘normaal’ gaan dineren? Vergeet dan zeker niet aan De Kersentuin te denken. Wij hebben zelf enorm genoten en hebben oprecht niets aan te merken; werkelijk alle gerechten waren in balans en zelfs de chef besteedde persoonlijk aandacht aan ons en andere gasten. In het kort: het team van De Kersentuin weet de puntjes precies op de i te zetten, en daar mogen ze trots op zijn.

Website // Facebook
Dijsselhofplantsoen 7
1077 BJ Amsterdam
020 570 5666

Openingstijden:
Lunch: 12:00 – 14:00 (maandag t/m vrijdag)
Diner: 18:00 – 22:00 (maandag t/m zaterdag)
Gesloten op zondag

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: De Kersentuin
Sluiten