Renée
Renée Food 1 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: dineren op het gras van de ArenA

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week even een iets andere hotspot dan normaal, we waren namelijk niet zomaar in een restaurant, maar dineerden op het gras van de ArenA.

Wie, wat, waar?
Voor een enkele keer werden zeven verschillende locaties in Amsterdam, plekken zónder keuken, omgetoverd tot prachtige restaurants. Deze pop-up locaties waren onder andere op de Wallen, in Madame Tussauds naast de sterren, in de stuurhut van het pontje én op de zijlijn van de enige echte Amsterdam ArenA – alles onder de naam Amsterdam Eet Uit. Ook wij besloten mee te doen en een avondje in het stadion van Ajax te gaan eten, met een keer andere optie dan de FEBO in het enorme bouwwerk zelf (no offence, love you long time).

Na welkom te zijn geheten, vervolgden we onze weg via de officiële spelerstunnel en kleedkamers naar het veld, waar zo’n tien wit beklede tafels klaarstonden, omringd door vele warmtelampen op het veld die voor veel sfeer zorgden. Met geen mens op de tribunes en geen speler op het veld leek de ArenA bijna klein. De wijn werd ingeschonken en we besloten dat het tijd was voor een blik op de menukaart.

De keuken
Het diner van de avond werd verzorgd door SNCKBR, één van Amsterdams nieuwste hotspots aan de Van Woustraat. Voor een keer dus geen kantinebroodje kroket, maar een verantwoord drie-gangen-diner op een plek waar normaalgesproken nog wel wat bierglazen kunnen neervallen. Na onze keuzes te hebben doorgegeven (skinny lemon chicken en gevulde aubergine met zalm), komen even later uit een andere hoek van het stadion drie in het roze geklede jongens op Foodora-fietsen tevoorschijn met het voorgerecht. Niet alleen een prachtig beeld om vanuit je tafel te zien, maar oh wat heeft dit ook een leuke verandering voor de bezorgers geweest moeten zijn.

De lemon chicken wordt aan tafel geserveerd, aangekleed met een paar mooie bloemetjes, en de roze bezorgers fietsen weer terug naar hun thuishonk. De salade met kip smaakt goed en bovenal erg vers; deze lusten we zeker nog wel een keer tussen de middag als lunch. Wanneer de tafels weer netjes leeg zijn geruimd, komen de Foodora-fietsjes weer uit de hoek tevoorschijn (wederom genieten, dit beeld) en wordt het hoofdgerecht, de aubergine met topping naar wens, geserveerd.

Net als de kip hebben ook de aubergine, zalm en lamsworstjes een perfecte garing. Omdat het eten wel allemaal koud tot lauwwarm geserveerd wordt en het nog nét maart is, besluiten we ons maar warm te drinken met een tweede wijntje. Ook prima. Demy de Zeeuw komt ook nog langs om mee te genieten van deze speciale avond en vertelt wat over zijn voetbalherinneringen in het stadion en de mooie projecten waar hij tegenwoordig mee bezig is.

Tegen acht uur is het tijd voor het dessert! Wederom in het thema ‘verantwoord’, maar daardoor zeker niet minder lekker. We genieten van veganistisch ijs van Professor Grunschnabel; romig ijs van een merk dat niet bang is om verassende smaakcombinaties te kiezen. Denk hierbij aan aardbei met Madame Jeannette, maar ook kokosmelk met gember en korianderzaad. Een prima afsluiter.

Eindoordeel
Hoewel het een beetje frisjes was, draait een dergelijke avond natuurlijk volledig om de ervaring en uiterst bijzondere locatie. Hoeveel mensen kunnen er immers zeggen dat ze op het gras van de ArenA hebben mogen dineren? Inderdaad, slechts een handjevol. Van de entree via de enige echte spelerstunnel en het absurde uitzicht vanaf onze tafel: dit is een dinertje dat moeilijk ooit vergeten zal kunnen worden. Het eten was lekker en gezond, uiterst bijzonder geserveerd door de jongens van Foodora en door de selecte groep aanwezigen was het ook zeker intiem genoeg om de stempel ‘gezellig’ te verdienen. Wij kunnen nu al niet wachten op de (hopelijk!) volgende keer.

Meer over het concept lees je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: dineren op het gras van de ArenA
Sluiten