Kelly Kulk
Kelly Kulk Food 3 mei 2015
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Eddy Spaghetti in Oost

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Eddy Spaghetti op het Krugerplein in Oost.

Wie, wat, waar?
Eddy Spaghetti is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een Italiaans restaurant. Alhoewel het qua interieur lijkt op een Amsterdams eetcafé, kun je er in de plaats van bitterballen terecht voor de lekkerste Italiaanse gerechten. Het restaurant is nog maar een paar maanden open, maar nu al een favoriet van de bewoners rondom het Krugerplein in Amsterdam Oost. Als echte pastaliefhebbers konden we het hier op de NSMBL redactie niet laten om deze spot een bezoekje te brengen. En we hadden geluk: ze hebben sinds kort hun terras geopend, waar we heerlijk in het zonnetje konden genieten van onze antipasti!

De keuken
Bij een Italiaan denk je al gauw aan een uitgebreide kaart met veel verschillende pasta’s en pizza’s. Bij het bijzondere menu van Eddy Spaghetti is dat echter niet zo. Toen we zagen waar alle gerechten uit bestonden snapten we dat ook volkomen. De eigenaar vertelde dan ook dat ze liever meer tijd steken in het maken van bijzondere pasta’s dan veel verschillende ‘standaard’ pasta’s, denk bijvoorbeeld aan huisgemaakte ravioli met pompoen, hazelnoot en bitterkoekjes. Klinkt misschien raar, maar alles was perfect op smaak.

Ook is er gedacht aan de mensen die geen gluten kunnen of willen eten. Voor 50 cent meer kun je de glutenvrije variant van je pasta krijgen. Er wordt echter wel aangeraden om een bord met normale pasta te nemen – als je natuurlijk tegen gluten kunt – omdat dan alle smaken écht tot z’n recht komen. Daarnaast is dit voor gin-tonic liefhebbers ook de perfecte spot: de kaart bestaat uit zo’n 17 gin tonics: van de klassieker tot de bijzondere Eddy’s Classic – samenstelling van St. Janskruid en laurier met een garnish van zoethout en citroen.

Onze tips
+Bruschetta’s met paddo’s en mozzarella// Een echte klassieker bij de Italiaan, maar zeker een aanrader. De bruschetta’s gaan per twee en zijn precies goed knapperig met een perfecte hoeveelheid topping.
+Eddy’s Plate// Een fijn bord vol met antipasti. Van de lekkerste hammen en salami’s tot olijfjes en gegrilde paprika’s.
+Ravioli Di Zucca// Ravioli gevuld met pompoen en een topping van hazelnootjes en bitterkoekjes, in een sausje van salieboter.
+Pasta Agli Scampi// Dit was een echte favoriet. Het goedgevulde bord met pasta wordt geserveerd met gamba’s, geroosterde venkel, spinazie, chili pangrita, vanille en een limoen-tomatensaus. Yum!
+Tiramisu// Een Veneto tiramisu met geroosterde pistachecrumble. Ook een echte klassieker en zeker een aanrader.
+Scroppino// Net als de tiramisu zeker het proberen waard!

Ons oordeel
In de weekenden zijn ze vanaf 12 uur ‘s middags open, wat perfect is om met warmere dagen op het terras te zitten. Daarnaast kun je er ook makkelijk tot laat in de avond onder de heaters zitten. Niet alleen een fijne spot voor pastaliefhebbers die eens wat anders willen dan de doorsnee Italiaan, ook kun je er prima terecht voor de antipasti en de uitgebreide drankkaart. Binnen is het wat kleiner, maar hangt een fijne en gemoedelijke sfeer. Het enthousiaste personeel maakt deze spot helemaal af!

Website // Facebook
Krugerplein 23, Amsterdam
020 370 9388
Huidige openingstijden: ma t/m vrij vanaf 17:00, in de weekenden vanaf 12:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Eddy Spaghetti in Oost
Sluiten