Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 20 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: El Olivo in Utrecht

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: El Olivo in Utrecht.

Wie, wat, waar?
El Olivo, door IENS verkozen tot één van de lekkerste tapas restaurants van Nederland, zit in een zijstraatje van de Oude Gracht in Utrecht. Dat moesten we bij NSMBL natuurlijk wel even met onze eigen smaakpapillen proeven! Dit populaire restaurant heeft er sinds kort overigens een familielid bij: La Senorita aan de Oude Gracht. Met haar authentieke Spaanse tapaskaart en sfeervolle muziek waan je je helemaal in Spaanse sferen.

De keuken
El Olivo biedt een uitgebreide keuze uit verschillende Spaanse tapas: vlees- en visliefhebbers, maar ook vegetariërs kunnen hier goed hun buikje rond eten. Je kunt a la carte bestellen, maar het is ook leuk om te kiezen voor een tapasmenu bestaande uit diverse lekkere gerechtjes. Daarnaast zijn er een aantal hoofdgerechten, maaltijden en soepen én natuurlijk een lonkende dessertkaart.

Onze tips
+ Als je met meer dan twee personen bent dan is het leuk om a la carte hapjes te bestellen. Ze hebben zo enorm veel en we hadden het liefst allemaal willen proeven.
+ Het menu is handig voor als je niet kunt kiezen, maar bestaat toch wel uit veel vlees- en visgerechten. Als je meer houdt van vegetarische hapjes dan kun je die er beter bij bestellen.
+ Vraag het personeel welke wijn goed past bij je gerechtjes; ze hebben er heel veel verstand van en kunnen je er van alles over vertellen (of je eerst een slokje laten proeven).
+ Geef het aan als je iets niet lust of allergisch bent, want daar houden ze graag rekening mee. Het is zo zonde als je allerlei gerechtjes krijgt die je eigenlijk niet zo lekker vindt.
+ Wat je ook doet, bestel altijd de vijgen met geitenkaas en honing. Just saying.
+ Als je na al dat lekkers nog ruimte over hebt voor een dessert, zeker doen. De toetjes zijn de moeite waard!
+ Gerechten worden snel geserveerd, dus je kunt beter meerdere keren een klein beetje bestellen omdat anders je eten koud wordt.

Eindoordeel
El Olivo is een goed tapasrestaurant met lekker eten. De Spaanse bediening is vriendelijk en luistert graag naar jouw wensen en voorkeuren. Als je niet zo fan van Spaanse huiswijnen en bijbehorende muziek bent, dan kun je deze beter uitzitten. Maar voor een relaxte, gezellige avond zit je hier of bij La Senorita zeker gebakken!

Website // Facebook
Zakkendragerssteeg 25
3511 AA Utrecht
030 230 22 25

Het restaurant is dagelijks van 16:00-23:00 geopend.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: El Olivo in Utrecht
Sluiten