Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 8 jan 2016

NSMBL Dining Hotspots: Friterie Par Hasard

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Friterie Par Hasard aan de Ceintuurbaan in Amsterdam.

Wie, wat, waar?
Par Hasard is een gezellig ‘friteskot’ dat geïnspireerd is op een traditionele Belgische frituur. Bij binnenkomst komen de bourgondische sfeer en de geur van de overheerlijke huisgemaakte frietjes je al tegemoet. Met de typische Belgische gastvrijheid en de heerlijke ongedwongen sfeer heeft Par Hasard door heel Nederland al harten weten te veroveren. Het café slash friteskot zit namelijk niet alleen in Amsterdam, maar heeft ook vestigingen in Scheveningen en Zaandam. Amsterdammers zijn wel de echte geluksvogels, want bij Par Hasard aan de Ceintuurbaan kun je naast afhalen, ook tafelen. Dat moesten we natuurlijk even proberen.

De keuken
Bij een bourgondische sfeer hoort ook bourgondisch eten. De menukaart bestaat uit traditionele gerechten die gemaakt zijn van goede producten. Geen poespas is het devies. Naast de frieten, frikandellen en kroketten, kun je bij Par Hasard ook kiezen voor bijvoorbeeld saté van kippendij, malse spareribs, authentiek Limburgs zuurvlees en fish ‘n chips. En uiteraard frietjes. Heel veel frietjes.

Tips
+ Als je niet kunt kiezen (zoals wij), ga dan voor de proeverij van de chef. Dit voorgerecht is te bestellen vanaf twee personen, want sharing is caring.
+ Met een croquette van Holtkamp zit je sowieso altijd goed. En als je dan toch in een friterie bent, dan kun je maar beter all in gaan.
+ De carpaccio van tonijn op krokant filodeeg kunnen we zeker aanraden. Het liefst als voorgerecht, hoofdgerecht én dessert.
+ Als je houdt van rozig vlees, dan is de bavette een must om te proberen. Maar ook de huisgemaakte steak tartaar is to die for. Ook mooi: de kip-saté komt niet aan een stokje, maar in de vorm van een vrijwel hele kip.
+ Doe eens lekker fancy en bestel bubbels bij je friet. Deden wij ook. Dat was erg prettig.

Eindoordeel
Par Hasard is de ideale plek voor een bourgondische (friet)avond met een goed glas wijn. Vanwege de prettige sfeer is het een ideale hotspot om af en toe je frituur fix te halen. Of je er nu met vrienden afspreekt of zelf snel even een frietje meepakt; het kan allemaal. Wij komen er in ieder geval graag nog eens terug, want friet.

Website // Facebook
Ceintuurbaan 113-115
1072EZ Amsterdam

020 471 4052
[email protected]

Openingstijden:
Zondag – woensdag: 12:00 – 22:00
Donderdag – zaterdag: 12:00 – 23:00

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Friterie Par Hasard
Sluiten