Vivian
Vivian Food 4 dec 2015

NSMBL Dining Hotspots: grill restaurant EASTWOOD

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: EASTWOOD aan de Oosterdoksstraat bij Amsterdam Centraal.

Wie, wat, waar?
Wie denkt dat je je rondom Amsterdam Centraal genoegen moet nemen met afhaalpizza of –pasta, heeft het mis. Op steenworp afstand van het station vind je het recent geopende EASTWOOD in DoubleTree by Hilton.

Sinds eind mei 2015 tovert de hotelketen elke dag de ontbijt- en lunchruimte om tot een walhalla voor echte grill- en bierliefhebbers. Van de tafelbladen tot de verlichting en van de schilderijen tot de kleding van de medewerkers: alles ziet er ’s avonds compleet anders uit om de feel van een knus, maar stoer grillrestaurant te creëren.

Dit stoere karakter vind je terug in bijvoorbeeld het gereedschapskistje dat op tafel staat. Hierin vind je het menu, bestek en servetten. Geheel in stijl gekleed maakt de ober je wegwijs met de verschillende soorten steak, die EASTWOOD op het menu heeft staan. Deze kun je overigens niet alleen terugvinden op het menu, maar ook op de muren. Op een ouderwets schoolbord kun je precies zien welk stuk steak afkomstig is uit welk deel van het rund. En nadat je een steak hebt uitgekozen, mag je zelf je vlijmscherpe mes kiezen.

De keuken
Details als het gereedschapskistje en het schoolbord dragen allemaal bij aan de Amerikaanse vibe van het restaurant, maar dit komt pas echt naar voren op de menukaart. EASTWOOD richt zich voornamelijk op vlees van het hoogste niveau. Dat betekent echter niet dat het duur hoeft te zijn. Zo kun je een burger met gekarameliseerde ui, cheddar en bacon, een Australian Angus steak of een gebakken kabeljauw al voor vijftien euro krijgen.

Voor de echte steakliefhebber zijn er ook grotere lappen vlees te krijgen. Zo biedt het restaurant een ruime keuze uit verschillende steaks. Van een entrecote van USA Creekstone Black Angus beef tot een Tomohawk steak van een weiderund van eigen bodem, EASTWOOD heeft het allemaal. Alle grillgerechten worden, uiteraard geheel in stijl, bereid op een broiler; een Amerikaanse super-grill. Hierdoor komt de smaak van het vlees extra goed tot zijn recht.

Onze tips
+ Mocht je weinig of geen kennis hebben van vlees, wees dan vooral niet bang om de bediening om meer uitleg te vragen. Deze kan je alles vertellen over de verschillende soorten vlees, maar ook hoe deze gebakken moet worden om de meeste smaak te krijgen.
+ Hoewel zo’n stuk vlees al een flinke klus is om op te krijgen, mag je toch de bites niet overslaan. Hoewel ze met vijf euro per stuk op het eerste gezicht misschien prijzig lijken, krijg je zeker waar voor je geld. Zo kun je een plankje chorizo van 100% rund gemakkelijk met z’n drieën delen.
+ De Eastwood Bucket is een dessert dat je absoluut niet mag missen. Met de verschillende toppings – onder andere chocoladebolletjes, stroopwafel, cranberry en abrikoos – kun je met elke hap huisgemaakt vanilleroomijs een verschillende smaaksensatie creëren.
+ Uitgegeten, maar wil je nog niet dat de avond ten einde komt? Neem dan zeker de lift naar de elfde verdieping, waar je de SkyLounge vindt. Onder het genot van een lekker drankje kun je hier Amsterdam van boven bewonderen.

Ons oordeel
Met de laid-back sfeer, de enorm vriendelijke en deskundige bediening en uiteraard vlees van het hoogste niveau past EASTWOOD goed in ons straatje. Echte vleesliefhebbers mogen dit restaurant niet overslaan!

Website // Facebook
Oosterdoksstraat 4

1011 DK Amsterdam

+31 (0)20 530 0800

[email protected]

Huidige openingstijden
Maandag – zondag: 17:00 – 23:00 uur

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: grill restaurant EASTWOOD
Sluiten