Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 28 aug 2015

NSMBL Dining Hotspots: Guts & Glory

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Guts & Glory op de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Wie, wat, waar?

Dit bijzondere restaurant net om de hoek van het Rembrandtplein kenmerkt zich door haar wisselende keuken. Onder het motto ‘fish ‘n chicks, cows and pigs‘, staat er elke drie maanden een nieuw thema centraal. Na een succesvolle afsluiting van het hoofdstuk kip, kun je nu bij Guts & Glory terecht voor alles wat met vis te maken heeft.

Hoewel je zou denken dat vis misschien niet voor iedereen is, zit het restaurant helemaal vol als we er zijn. Zelfs ruim na etenstijd blijven er mensen binnen druppelen om te vragen of ze nog snel een hapje kunnen eten. En dat is best knap voor een restaurant waar je makkelijk vier gangen kunt bestellen. Het is zelfs zo’n succes, dat er iemand na de laatste gang komt vragen of het misschien toch nog mogelijk is om het menu uit te breiden. Enough said.

De keuken

“Het moet gewoon lekker zijn”, vind mede-oprichter Johanneke. Als je bij Guts & Glory een wijnsoort niet op de kaart vindt, dan is het waarschijnlijk omdat ze de perfecte nog niet zijn tegengekomen. Omdat ze hun keuzes baseren op smaak, wisselt de kaart dus ook wekelijks.

Je kunt bij Guts & Glory terecht voor lunch en diner, allebei op basis van een aantal gangen. Het is dus altijd een verrassing wat je krijgt, maar je kunt nog wel aangeven wat je absoluut niet lust. De porties zijn klein genoeg om alles te kunnen proberen, maar groot genoeg om aan het einde van het diner echt genoeg te hebben gegeten. Werkelijk de hele onderwaterwereld passeert de revue, dus voor visliefhebbers zeker het proberen waard. Maar ook als dit niet je favoriete kostje is kun je gerust zijn; na drie maanden kun je er weer terecht voor een ander tasting menu.

Om te beginnen kregen we zuurdesembrood met zeewierboter en een visrilette van makreel en drie verschillende heerlijke amuses, onder het genot van een glas rode wijn. Het gefrituurde Noorse zeewier was echt to die for. Daarna kregen we achtereenvolgens de meest heerlijke gerechtjes waarin elke keer weer op op een meer of mindere mate vis aanwezig was. We kregen langoustine geserveerd, coquilles, een stukje rogfilet en een bao met gefrituurde vis. Het pre-dessert (ja, we kregen twee toetjes!) was een echte verrassing: kreeftgelei met ijs en gekarameliseerde macademianoten. De combinatie van zoet en zout was een heerlijk en smaakte naar meer. Het ‘echte’ dessert was een dragonmousse met gepofte rijst en aardbeitjes en een glas dessertwijn, de perfecte afsluiting van een geweldig diner.

Onze tips

+ Guts & Glory is ideaal voor een lekkere lange avond uit, maar je kunt er ook relaxed aan de bar zitten. Het eten wordt snel geserveerd, dus ook voor de snelle maaltijd of lunch zeker een aanrader.
+ Echte liefhebbers kunnen de catch of the day of wat kaviaar aan hun menu toevoegen, voor net dat extra beetje glory.
+ We zouden het dessert niet overslaan! Het is zeker de moeite waard om te ontdekken hoe ze ook híer vis in kunnen verwerken. Maar laat je niet afschrikken, het is heerlijk!
+ Vraag zeker welke wijn er het beste bij je gerecht past. De wijnkaart is enorm, dus reden genoeg om wat verschillende wijntjes te proberen.
+ Bestel zoveel mogelijk gangen! Echt waar, het eten was verrukkelijk en bij iedere gang was het weer een genot om de combinatie van de verschillende smaken te proeven.
+ Reserveer van tevoren! We merkten dat het aardig vol liep toen we er zaten, dus verzeker jezelf van een plekje en neem even contact op.

Ons oordeel

Guts & Glory is typisch zo’n restaurant waar aan je twee dagen nadat je er geweest bent nog steeds verlekkerd terugdenkt. Het is een ware smaaksensatie en zeker iets wat je een keer geprobeerd moet hebben. De sfeer is relaxed en het personeel vriendelijk. Omdat er elke drie maanden van menu wordt gewisseld blijft het leuk om terug te komen, maar ook binnen één menu is er voldoende variatie mogelijk om vaker een bezoekje te brengen. Voor visliefhebbers is dit er zeker eentje om toe te voegen aan je bucket list.

Website // Facebook
Utrechtsestraat 6
1017VN Amsterdam
020 362 0030
[email protected]

Openingstijden
Lunch: 12:00 – 15:00
Diner: 18:00 – 22:00
Iedere dag geopend

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Guts & Glory
Sluiten