Sophie Witlox
Sophie Witlox Food 7 aug 2015

NSMBL Dining Hotspots: Happyhappyjoyjoy

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Happyhappyjoyjoy op de Bilderdijkstraat.

Wie, wat, waar?
De gezellige, grote tv-kok Julius Jaspers (wie kent hem niet) van onder andere MasterChef Holland heeft sinds anderhalve week weer een nieuwe zaak op zijn naam staan. Happyhappyjoyjoy – van het veelvuldig uitspreken van de naam wordt je al vrolijk én hongerig – staat geheel in het teken van Asian streetfood. Samen met IQ creatives (degenen die ook achter o.a. Nevel, Nomads en Mercat zitten) is Jaspers goed onderweg om van Happyhappyjoyjoy een Aziatisch succesnummer te maken dat zeker moet kunnen concurreren met de keuken die veelal te vinden is op de Zeedijk.

De keuken
Voordat we over het eten beginnen willen we eerst wat lovende tekst kwijt over de sfeer en de aankleding. Het restaurant is vrij groot, maar door de gezellige rode geisha parasolletjes die aan het plafond hangen en het drukke behang heb je toch het gevoel dat je je op een knusse Zuidoost-Aziatische straatmarkt bevindt. Je krijgt hier instantly een vakantiegevoel van! Achterin het restaurant zit de open keuken, achter een façade van containerluifels. Dit coole aspect onderstreept de essentie van Happyhappyjoyjoy: streetfood.

En nu over het eten: op het menu worden de gerechten aangeduid met de oude vertrouwde nummers, die we gewend zijn als het aankomt op Aziatische gerechten – never change a winning team! Per persoon wordt er per ronde ± 2 hapjes aangeraden, en we raden zelf aan voor 2 rondes te gaan (exclusief dessert). Je hebt de keus uit diverse klassiekers uit de Japanse-, Koreaanse-, Thaise-, Vietnamese én Chinese keuken. Elke liefhebber van Dim Sum, Curry of Pad Thai kan hier z’n hart ophalen. Ben jij gewend om tijdens jouw verblijf in een van deze landen een bepaald soort frisdrank of bier te drinken? Dan is de kans groot dat deze hier ook verkrijgbaar is.

Nummer 31: Vietnamese salade met krab en grapefruit

Nummer 52: kabeljauw met tamarindesaus en pinda’s. Nummer 8: groente tempura

Nummer 70: gebakken kip met cashewnoten en oestersaus

Onze tips
+ Yuzushu Highball – een verfrissend aperitief gemaakt van sake en de Japanse citrusvrucht yuzu. Deze drank kan vergeleken worden met de alombekende sparkling cider: het drinkt lekker door, waardoor je misschien vergeet dat er (6%) alcohol in zit.
+ Onze favorieten waren nummers 4, 70 en 21. Om deze even voor je te verduidelijken (aangezien de kaart en dus de nummers kunnen veranderen): nummer 4 waren de Vietnamese gehaktballetjes. En man o man wat was dat smullen! Je rolt de gehaktballetjes op in blaadjes knapperige ijsbergsla, met glasnoedels, munt, koriander en zoetzure saus.
+ Nummer 70: Gai Pad Med Mamuang Himmapan. Een hele mond vol, en dat wil je ook alleen maar als je deze gefrituurde kip met cashewnoten, oestersaus en jasmijnrijst hebt geproefd.
+ Nummer 21: je mag deze tent ook eigenlijk niet verlaten voordat je een van de heerlijke ‘baos’ hebt geprobeerd. Wij kozen voor de bunmet met pekingeend en hoisin en dat was écht hemel op een gestoomd broodje.
+ De desserts. De Aziatische keuken staat nou niet bepaald bekend om z’n toetjes, maar als je een zoetekauw bent moet je hier bij Happyhappyjoyjoy wél ruimte voor overhouden.
+ Heb jij zin in de gerechten van Happyhappyjoyjoy, maar dan wel op je eigen bank of aan je keukentafel? Afhalen kan hier ook, zoals het een echt Aziatisch restaurant betaamt.

Nummer 21: pekingeend op een gestoomde bun. Nummer 40 en 80: pho met runder-entrecôte & curry van garnalen

Nummer 4: de Vietnamese gehaktballetjes

Nummer 101, 102 en 103: de toetjes

Ons oordeel

Happyhappyjoyjoy is perfect als je houdt van shared dining op z’n Aziatisch. Zowel met een wat grotere groep, als met z’n tweeën krijg je de kans om heel veel smaken te proeven op één avond. Het is ook heel charmant dat er notitieboekjes op tafel liggen om van gasten feedback te ontvangen op het eten. Wij konden alleen maar schrijven dat we enorm happyhappy werden van de ambiance, de bediening en natuurlijk, het eten.

Website // Facebook
Bilderdijkstraat 158hs
1053 LC Amsterdam
[email protected]
+31(0)20 344 6433

Huidige openingstijden
Zondag – donderdag: 12:00 – 01:00 (keuken sluit om 22:30)
Vrijdag – zaterdag: 12:00 – 02:00 (keuken sluit om 23:00)

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Happyhappyjoyjoy
Sluiten